Aisha Al Mansoori az Egyesült Arab Emírségek első női kapitánya

2022. szeptember 05.
Nagy mérföldkőhöz ért az Egyesült Arab Emírségek repüléstörténelme, ugyanis az Etihad Airways felvett egy női kapitányt, Aisha Al Mansoorit, ő lesz az ország első női kapitánya. A légitársaság régóta bővíteni szerette volna a nők légi közlekedésben betöltött szerepét. 

Aisha Al Mansoori most 33 éves, 2007 októberében kezdte az Etihad Cadet Pilot programját, ahova mindössze két nő nyert felvételt. Három év múlva sikeresen elvégezte a programot, azóta pedig teljesítette a kötelező repülésszámát ahhoz, hogy első tiszt legyen. A kapitányi rang megszerzéséhez további szigorú ellenőrzési programon vett részt, és sikeresen teljesítette az ottani Polgári Légi Közlekedési Hatóság vizsgáit, most pedig hivatalosan is ő lett az első női emírségi kapitány, aki légi közlekedési pilótaengedéllyel rendelkezik az országban.

emirsegek-noi-kapitany

„Remélem, hogy a történetem inspirálni fog más fiatal nőket” – mondta. Aisha Al Mansoori augusztus 28-án, az Emírségek nőnapján kezdte meg kapitányi szolgálatát. Az Etihad Airways azt mondta, Aisha Al Mansoori az első női kapitány a történelmükben, de reményeik szerint nem az utolsó, támogatni fogják, hogy egyre több nő érvényesüljön a szakmában.

Forrás: FlightMode/ Facebook, Fotó: FlightMode

Ezt már olvastad?