Mi történt a brutális sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer öccsével?

2022. szeptember 27.
Annak jártunk utána, mit csinál és hol él ma David, valamint, hogy van-e bármilyen kapcsolata a családjával.

Néhány nap alatt a nézettségi lista élére tört a Netlix legújabb true crime sorozata, amelynek középpontjában Amerika egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosának, Jeffrey Dahmernek az élete és gyomorforgató bűntettei állnak. A Monster: The Jeffrey Dahmer Story című 10 részes sorozat meglehetősen részletesen – talán kicsit túl részletesen is – követte nyomon Dahmer átalakulást. Azt, hogy miként vált egy visszahúzódó, csendes, de kifejezetten furcsa és problémás kisfiúból egy szadista, beteges gyilkossá.

dahmer

A sorozatban nagy hangsúlyt kapott Dahmer diszfunkcionális családja is: megismertük az apját, Lionelt; az anyját, Joyce-t; a mostohaanyját, Sharit; valamint a nagyszüleit is. Néhány jelenet erejéig Dahmer hét évvel fiatalabb kisöccse, David is említésre került a történetben, ám az ő életéről és későbbi sorsáról szinte semmit nem tudtunk meg.

A következőkben annak jártunk utána, mit csinál és hol él ma David, valamint hogy van-e bármilyen kapcsolata a családjával.

Kicsoda David Dahmer?

David Dahmer az amerikai sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer öccse, aki több mint hat évvel fiatalabb Jeffrey-nél. A szülők annak idején megengedték nagyobbik fiuknak, hogy ő válasszon nevet a kistestvérének.

Milyen volt a Dahmer család?

Amikor David megszületett, a szülők kapcsolata már kifejezetten rossz volt. Lionel, Jeffrey és David apja nem sok időt töltött a családdal a munkája miatt, miközben az anyjuk, Joyce mentális betegségben szenvedett. A testvérek között is feszültség volt, Jeffrey ugyanis úgy érezte, hogy David több figyelmet kap a szüleiktől. A The Sun információi szerint Jeffrey kifejezetten neheztelt is ezért az öccsére.

1978-ban Joyce és Lionel elváltak, ez pedig Jeffrey-t és Davidet is elválasztotta egymástól. Joyce magával vitte kisebbik fiát, aki akkor 12 éves volt, hogy vele éljen Wisconsinban, miután megnyerte a felügyeleti jogot. Jeffrey 18 éves volt, és néhány hónapig a családi házukban maradt – mielőtt megölte volna első áldozatát.

David éppen az ohiói Cincinnati Egyetemen szerezte meg diplomáját, amikor Jeffrey-t 1991-ben letartóztatták. A kisebbik fiú ekkor – érthető módon – úgy döntött, hogy minden kapcsolatot megszakít a bátyjával. Nem jelent meg egyik meghallgatásán és tárgyalásán sem.

dahmer

Jeffrey Dahmer, 1982-ben, miután szeméremsértésért letartóztatták

Mi történt David Dahmerrel?

David Dahmerről 2004-ben volt utoljára hír a médiába, az információk szerint a férfinek akkora már családja és karrierje lett. Amikor a fiúk apja, Lionel szerepelt a Larry King Live műsorban, mindössze annyit volt hajandó elárulni kisebbik gyerekéről, hogy David megváltoztatta a nevét és új életet kezdett a bátyja rémtetteinek nyilvánosságra kerülése után.

Hány éves most David Dahmer?

David 1966. december 18-án született – tehát jelenleg 55 éves. Arról nincs információ, hogy életben van-e még.

Forrás: Women’s Health Fotó: Getty Images, Imdb