Hosszas jogi csatározás után kislányt fogadott örökbe Pál Marci és Hanol Ádám

2022. november 17.
Pál Marci, A család az család-mozgalom aktivistája Instagram-oldalán osztotta meg a hírt, hogy egy kislánnyal bővült a családjuk.

Csoda szép családi fotó megosztásával jelentette be a nagy hírt Instagram-oldalán Pál Marci: egy Hanna nevű kislánnyal bővült a családjuk. A család az család-mozgalom aktivistája elmondta, Hanna élete első napjaitól velük van, de a hivatalos örökbefogadási procedúra egyáltalán nem volt zökkenőmentes.

pal-marci-csaladazcsalad

Bár Pál Marci és párja, Hanol Ádám szerettek volna második gyermeket kisfiúk, Andris mellé, ez a magyarországi körülmények között lehetetlennek tűnt. Szerencséjük volt azonban, ugyanis Hanna édesanyja megkereste őket: ő nem tudta vállalni a kislány felnevelését, és szerette volna, ha Marciék családjába kerül. Ez törvényileg nyílt örökbefogadást jelent, ilyen esetekben pedig a biológiai szülő meghatározhatja, hogy ki nevelje fel születendő gyermekét. Mivel Andris kapcsán már volt örökbefogadói engedélyük, az eljárásnak csupán heteket kellett volna igénybe vennie, a gyámhivatal azonban hirtelen (formai okokra hivatkozva) visszavonta Hanol Ádám engedélyét. Bírósági úton fellebbeztek a határozat ellen, és nyertek, de az ügy még nem ért véget: a gyámhivatal fellebbezett, amit azonban a Kúria végül elutasított, így összesen 9 hónap után Hanna végre hivatalosan is a családhoz kerülhetett. Pál Marcit és Hanol Ádámot a Magyar Helsinki Bizottság képviselte az ügyben.

A férfi még hozzátette, „Andris csodálatos nagytestvér és imádják egymást”, de kutyájuk, Walter még szokja az új helyzetet. Ezúton is gratulálunk a csoda szép családnak!

Fotó: Marie Claire-archívum

Olvass tovább!


Kapcsolódó