Ez a 15 éves fiú az első Down-szindrómás színész, aki főszerepet kapott egy Disney-filmben

2023. április 14.
A fiú rendkívül élvezte a forgatást, és reméli, hogy példakép lehet más Down-szindrómás fiatalok számára.
az első Down-szindrómás színész, aki főszerepet kapott egy Disney-filmben

Noah Matthews Matofsky történelmet ír, ő az első Down-szindrómás színész, aki főszerepet kapott egy Disney-filmben. A 15 éves brit tinédzser a Disney+-ra készülő új új Pán Péter adaptációjában kapta meg Slightly, az elveszett fiúk vezetőjének szerepét játssza.

Noah Matthews Matofsky történelmet ír, ő az első Down-szindrómás színész, aki főszerepet kapott egy Disney-filmben.

Noah Matthews Matofsky történelmet ír

A filmben szerepet kapott Jude Law is, ő alakítja Hook kapitányt, akivel a hírek szerint Noah azonnal megtalálta a közös hangot a forgatáson. A fiú a The Sunnak így nyilatkozott a hollywoodi sztárról: „Az egyik kedvenc napom az volt, amikor Jude bérelt egy fagylaltos furgont, behajtott vele a forgatásra, és maga szolgált fel nekünk fagylaltot”.

A fiú azt is elmesélte, mennyire élvezte az akciójelenetek forgatását, például azt a jelenetet, amikor a kalózhajó felborul. „Csodálatos élmény volt, saját lakókocsim volt, és rengeteg fantasztikus barátot szereztem. Mindannyian kitanultuk a kardforgatást, amit imádtam. Nagyon sok szöveget kellett nagyon gyorsan megtanulnom, de izgalmas volt, és nagyon élveztem.”

Noah néhány év múlva színművészeti főiskolára szeretne jelentkezni, és reméli, hogy példakép lehet más Down-szindrómás fiatalok számára. számára.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images