Egy asztalnál: a pornószínésznő és expornófüggő

2023. október 01.
Hogyan és miért lesz valakiből pornószínész? Elfogadható ez az életstílus, vagy a társadalmi normák alapján mindenképpen elítélendő? Hogyan alakul ki a pornófüggőség, és mi köze mindehhez a szexuális felvilágosításnak, vagy éppen a hiányának? Többek között erről is beszélget June és Balázs padlizsáncurry-készítés közben az Egy asztalnál 3. évadának premier adásában.
Egy asztalnál: a pornószínésznő és ex-pornófüggő

„Áh, én sosem néztem pornót – gyakori mondás, a legtöbb esetben kevés igazságtartalommal. A valóságban ugyanis szinte mindenki találkozik ezzel a műfajjal, a kérdés csak az, hogy ki mennyire merül el benne. A legtöbbször az első találkozás kiskamaszkorban történik, hiszen a rengeteg kérdésre valahol választ kell kapni, ha már a szexuális felvilágosítás a mai napig sok helyen tabu, nem létező vagy rendkívül hiányos – családokban és intézményi szinten egyaránt. Balázst is a kíváncsisága vezette, az ő esetében azonban ez komolyabb függésbe torkollott, amit sok időbe telt leküzdenie és valahol a mai napig szégyenkezik miatta.

Egy asztalnál: a pornószínésznő és ex-pornófüggő

De mi a felelőssége ebben annak – ha van egyáltalán –, aki valamilyen formán alkotója a pornónak, vagy akár online nyújt szolgáltatást? És mennyire kell titkolni, tagadni azt, ha valakinek ez a szakmája? June saját bevallása szerint luxuspornóban utazik, nyíltan beszél is erről és azt gondolja, bizonyos szinten a munkájával segít másoknak. Azt azonban ő is elismeri, hogy a pornó nagyban növeli az irreális elvárások és tévképzetek kialakulását a szexhez kapcsolódóan, amit megfelelő környezet, kommunikáció és információcsere nélkül nehéz kezelni. 

Egy asztalnál: a pornószínésznő és ex-pornófüggő

Az Egy asztalnál új epizódjában ismét két nagyon különböző élet és világlátás találkozik, de hogy ez hogy alakul a főzés és vacsora közben, megtalálják-e a szereplők a közös hangot vagy elbeszélnek egymás mellett, az kiderül a videóból:

Forrás: Egy Asztalnál