5 megoldatlan gyilkosság és eltűnés, amely máig kísérti az embereket

2024. augusztus 19.
Az alábbi 5 megoldatlan bűnténytől a hátunkon is feláll a szőr.
Megoldatlan gyilkosság eltűnés

Az alábbi gyilkosságok és eltűnések a mai napig lázban tartják a közvéleményt. Ám hiába a fokozott figyelem vagy a rengeteg teória, máig nem derült ki, mi történhetett az áldozatokkal. Mutatunk 5 olyan rejtélyes gyilkosságot és eltűnést, amit a rendőrségnek máig nem sikerült megoldani.

A Miyazawa család meggyilkolása

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Caffeine, Crime & Canines (@caffeinecrimeandcanines) által megosztott bejegyzés

 

A japán házaspárt és két gyereküket 2000-ben, egy decemberi éjszakán egy betörő brutális módon meggyilkolta otthonukban. Három áldozatot kegyetlenül halálra késeltek, míg a negyediket megfojtották. A rendőrség szerint a gyilkos ezután még pirkadatig a házban maradt. Megette a család fagylaltját és ivott a teájukból.

Használta a számítógépüket, valószínűleg aludt is egy kicsit, ellátta a sebeit, használta a vécét, és a család sok holmiját a fürdőkádba dobta. A rendőrség a ruhái nagy részét, a vérét és az ujjlenyomatát is megtalálta a helyszínen. A gyilkosság azonban a mai napig megoldatlan, és indítékot sem találtak.

Brandon Swanson eltűnése

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

GOING WEST (@goingwestpodcast) által megosztott bejegyzés

 A 19 éves Brandon egy minnesotai baráti estéről tartott hazafelé. Az országút helyett mezőgazdasági utakon indult haza, és véletlenül az autójával egy árokba hajtott. Brandon ezután felhívta a szüleit, hogy jöjjenek érte, de nem tudta a pontos helyet. A szülei telefonon beszéltek vele, miközben próbálták megtalálni, de nem jártak sikerrel.

Brandon ekkor azt mondta, hogy elindul visszafelé, egy Lynd nevű város felé, amelyről azt hitte, hogy a közelében van, hogy így talán könnyebben megtalálják. Éppen egy nagy mezőn haladt át, amikor hirtelen felkiáltott: „Ó, a francba!”. A hívás ezután megszakadt. A rendőrség ugyan megtalálta Brandon autóját, de Brandonnak, illetve a kulcsának és telefonjának nyoma veszett. Soha nem találták meg.

Brian Shaffer eltűnése

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

watchfordeerpodcast (@watchfordeerpodcast) által megosztott bejegyzés

A 27 éves orvostanhallgató Brian 2006. április 1-jén kora reggel tűnt el, miután barátaival egy közeli bárban italozott az ohiói Columbusban. A biztonsági kamera felvételein látszik, ahogy Brian megérkezik a bárba, majd nem sokkal hajnali 2 óra előtt távozik, hogy két nővel beszélgessen odakint. Ezután Brian a felvételek szerint újra belépett a bárba.

A barátai azonban nem találták, amikor nem sokkal később hazaindultak, és a biztonsági kamerák (amelyek minden kijáratot vesznek) nem rögzítették, hogy Brian valaha is elhagyta volna a bárt. Soha többé nem látták.

Az öt Sodder-gyerek eltűnése

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Moordcast | Dionne & Henrik (@moordcast) által megosztott bejegyzés

 A Sodder család tíz gyereke közül öt eltűnt egy lakástűzben 1945 karácsony estéjén. A szülők és a testvérek megmenekültek, de a másik öt gyerek maradványait soha nem találták meg. A tűz nem égett olyan sokáig és nem volt olyan forró; hogy legalább egy gyerek maradványait ne találhatták volna meg. Maga a tűz gyanúsnak tűnt, és a család úgy vélte, hogy a gyerekeket elrabolták.

A tűz után többször is jelentették, hogy látták a gyerekeket, és 20 évvel később a család kapott egy képeslapot, amelyen egy felnőtt férfi fotója volt, amiről azt hitték, hogy az egyik fiuk lehet. A gyerekeket soha nem találták meg.

Elizabeth Barraza meggyilkolása

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Texas Tragedies (@texas_tragedies) által megosztott bejegyzés

 Elizabeth Barraza egy reggel éppen egy kiárusítást rendezett texasi otthona felhajtójánál, amikor egy személy odalépett hozzá, köszönt neki, majd négyszer rálőtt. A gyilkos ezután elhajtott egy Nissan Frontierrel, és később állítólag visszatért, hogy megbizonyosodjon a nő haláláról. A lövöldöző látszólag álruhában volt, és azt feltételezték, hogy egy parókás nő vagy férfi lehetett. 

Az esetet rögzítette egy biztonsági kamera, amin a menekülő járművet is jól lehetett látni. Centiméterek kellettek volna, hogy látszódjon a felvételen a tettes arca. Senkit sem fogtak el, és az indítékra sem találtak bizonyítékot.

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images