4 ok, hogy miért vágasd le a hajad!

2013. október 11.
Az egyik legkézenfekvőbb dolog, amin gyorsan és látványosan változathatunk, az a hajunk. Egy hajvágás, és egészen más stílust is képviselhetünk, mint eddig. Nagyon sok sztár és színész a rövidebb hajviseletet választotta, és nekünk is van négy nyomós érvünk a rövid haj mellett.

Ha kicsit körbenézünk, egyértelműen láthatjuk, hogy a rövid haj lesz a divat, míg a hosszú haj már-már „out”.
Íme, négy ok, amiért mi is nagyon beleszerettünk.

  1. Itt az ideje a nagy változásoknak! A változás is trend.
  2. A rövid hajtól frissebb lesz a külsőnk, megújulunk. Már az is drasztikus váltás, ha vállig érő hajunkból fülig érőt, vagy derékig érőből, vállig érőt vágatunk. Persze az igazi a szuper és ultramodern választás a rövid frizura.
  3. A hajnak szüksége van a felfrissülésre, hogy a száraz, töredezett hajvégektől megszabaduljunk. Fényesebb és egészségesebb lesz tőle a sörényünk.
  4. És végül egy utolsó, nyomós érv. A hajformázás ideje felére csökken. Nemcsak a szárítás lesz kevesebb idő, de egy-két gyors mozdulattal vagányra is formázhatjuk frizuránkat.

Extra tipp a rövid haj formázásához!

A hajformázáskor akkor járunk a legjobban, ha az alapoknál kezdjük, ezért fontos, hogy egy hajtípusunknak megfelelő sampont és balzsamot válasszunk. Ez után eldönthetjük, hogy melyik hajformázást választjuk, mivel a rövid hajra – de ez csak a nagyon rövidre igaz – más szabályok vonatkoznak.

Az extra rövid hajnál például teljesen felesleges, hogy a nedves hajunkra tegyük a formázókat, ugyanis ettől csak hamarabb lesz zsíros hatású. A teljesen száraz hajra vigyük fel a styling termékeket, így tartós és látványos lesz az eredmény!