Met-gála sminkek: kiborotvált szemöldök és kolibri a nyakon

2024. május 07.
A Met-gála sminkek szerintünk simán kiérdemlik az év második legkáprázatosabb látványossága címet, közvetlenül az adventi időszak alatti, látványos karácsonyi díszkivilágítások nyomában. Ez idén sem volt másképp, három kedvencünk következik a Met-gála sminkek közül.
met-gala-sminkek

Azt hittük, hogy sok újat a hollywoodi sztárok sminkesei és fodrászai már nem tudnak mutatni nekünk, de az idei Met-gála kreativitás terén minden várakozást felülmúlt. Kiemelkedő vizuális ötletek és kivitelezések, parádés, a gravitáció erejét meghazudtoló frizurák, játékos sminktrükkök, és hobbi- és kreatív bolt teljes kínálatsorát felülmúló arcdíszek jellemezték az idei Met-gála sminkek sűrűjét.

Best of Met-gála sminkek

Volt itt minden, tényleg, mint a búcsúban, élesen kiborotvált szemöldök, vattapamacs sasmadárfészket imitáló haj, ékszerszeplő az arcon, pókhálókat megszégyenítő szempillarengeteg.

met-gala-sminkek

Met-gála sminkek: Gwendoline Christie

Idén a szokásosnál is inspirálóbb témát adtak meg a szervezők, The Garden of Time, vagyis Az idő kertje volt az, aminek a jegyében készültek a sminkek és a hajak (is). A klasszikus tündérmesék világa elevenedett itt meg, ahol a tündérek lookjai keveredtek össze más, „félvilági”, dekadens karakterekkel.

met-gala-sminkekMet-gála sminkek: Jennifer Lopez  

Virágos rátétek tonnaszám, kócos frizurák dögivel adták egymásnak a kilincset. A téma kreatív értelmezésének hála azért az álmatag, szűzies Met-gála sminkek (Jennifer Lopez) mellett tényleg nem volt hiány csodálatosan megalkotott extremitásokban sem – Cyntia Erivo.

Lássuk a Met-gála sminkkedvenceinket!

met-gala-sminkek

A kolibritündér – Zendaya

Úgy tűnik, ebben az évtizedben nincs vörös szőnyeg Zendaya nélkül, és ha már ott van a színésznő, akkor biztosan a leglátványosabb ruhát, sminket teszi oda. Ez most sem volt máshogy, művészi szinten összeállított gót hercegnő szettben érkezett (igaz, egy másikat is mutatott az este folyamán), ahol a cseresznyés kóla szemhéjsmink, a vámpírosan bordó ajkak-körmök, és a 90-es éveket idézően pengevékony szemöldök mellett bőven megfért egy, a nyakán parkoló kolibri is.

met-gala-sminkek

Kristályparádé és uszályos pulibunda – FKA Twigs

Kreativitás és bevállalósság terén az énekesnő sem szokott a szomszédba menni. Stella McCartney kreációja minimum figyelemfelkeltő volt. Egy fehér pulit idéző, extra hosszú uszályos kardigán takarta ékszerszerű „ruháját”, de ez sem volt elég ahhoz, hogy elvonja a figyelmet a Met-gála sminkjéről. Művészi precizitással készült alkotás, mint ahogyan a frizura, és az ékszerekből kirakott, szeplőket imitáló arcdíszek is az énekesnő arcán.

met-gala-sminkek

Sikkes Csipkerózsika a Dűnéből – Tyla

Az énekesnő a néhány évszázadra az idő kertjében felejtett, mély álmát alvó nimfa hangulatát hozta. Balmain ruhája olyan hatást keltett, mintha ráolvadt volna az idők során, a meleg arany árnyalatban játszó pigmentekre pedig a vállán senki nem mondaná, hogy nem az évszázadok pora lepte be. Mindehhez egy sikkes, kócos bob járt, Met-gála sminkfronton pedig cicás szemkihúzás és csodálatos ajakfestés. A Dűne-film hangulatát a körmei is hozták, manikűrjén 3D-s megoldással imitálták a homok pergését.

És íme néhány további kedvenc:

met-gala-sminkekMet-gála sminkek: Amanda Seyfried 

met-gala-sminkekMet-gála sminkek: Ariana Grande

 
met-gala-sminkek

Met-gála sminkek: Alton Mason 

met-gala-sminkek

Met-gála sminkek: Emma Chamberlain 

 

met-gala-sminkek

Met-gála sminkek: Doja Cat 

Fotó: Getty Images