Barátok szabotálják a diétát?

2014. január 15.
Egy friss kutatás eredményei szerint, a fogyókúrázó embereket társaik elviselhetetlenül unalmasnak tartják, emiatt barátaik egyharmada kerüli is ilyenkor a társaságukat. Vigyázat, rosszabb esetben szabotálják is a diétájukat!

Az újévi elhatározások között előkelő helyen szerepel a fogyás, a fogadkozók egyötöde a párja vagy egy kiszemelt új partner miatt dönt a diéta mellett. Ettől viszont menthetetlenül unalmassá tudnak válni, hiszen a megszállottan kalóriát számláló emberekkel nehéz, vagy inkább lehetetlen egy jóízűt enni, és kimozdulni sem egy leányálom.

A diéta nem menő?

Ami még kiábrándítóbb, egy, a Daily Mailben megjelent felmérés szerint, diétázók 36 százaléka folyton csak a súlyáról, az elfogyasztott kalóriákról, meg az új étkezési szokásairól beszél, de a sikeres súlycsökkenés sincs mindenkire jó hatással. A barátok, ismerősök 14 százaléka nem fogadja jól, ha a másiknak sikerül leadnia pár kilót, sőt, rosszul érzi magát a „jó példától”.

Ételcsapda fogyókúrázóknak

Minden ötödik ember vacsora vagy ebéd meghívással próbálja megtörni diétázó barátját irritáló lendületét, 16 százalékok pedig egészségtelen ételekkel kísért, míg 7 százalék egyenes megpróbálja lebeszélni őket elhatározásukról. Érdekes módon a férfiak azok, akik fütyülnek a nagy tervekre (39 százalékuk próbálja kísértésbe vinni az elszánt barátot), míg a nők jóval megértőbbek (20 százalék).