Aludd szépre magad – a legújabb szuper tippek

2015. június 25.
A szépítő alvás nem mítosz többé. Fellebbentjük a fátylat a 10 legjobb trükkről, amelyet betartva te is üde, friss arcbőrrel ébredhetsz minden nap.

1. Többlépcsős arctisztítás

Akár hiszed, akár nem, a tested egész éjszaka azon fáradozik, hogy megfiatalítsa a bőröd az egész napos igénybevétel után. Nagyon fontos, hogy elalvás előtt megszabadítsd az arcod a sminktől és a napközben összegyűjtött baktériumoktól. Arcradírozás és tonizálás után érdemes titkos fegyverként valamilyen bőröregedés-gátló szérumot bevetni, hogy az arcod megőrizze rugalmasságát.

2. Elengedhetetlen hozzávalók

Glikolsav, retinol, peptidek, vörös-tengeri alga és Dermaxyl – mind olyan anyagok, amelyek fokozzák a kollagén termelését, így biztosítják a bőr rugalmasságát.
Természetesen az arcbőrödet nem csupán az öregedéstől szükséges óvnod: a gyulladások megelőzése, csökkentése ugyanúgy kulcsfontosságú. A fehér tea kivonata, az azulén és a kamilla nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással bírnak, használatukkal egészséges arcbőrt varázsolhatsz magadnak.

3. A háton fekvés félszépség

Bármilyen édes is a kifli-póz, a bőröd szépségének megőrzése miatt jobb leszoknod róla. Feküdj kényelmesen a hátadra, így az arcod nem érintkezik a párnával: kevesebb gyűrődés, kevesebb ránc. Ha ezt a pózt megspékeled egy magasabb párnával, a szem alatti puffadásokat is elkerülheted.

4. Hűséges oldalfekvőknek

Bár háton aludni elegáns és egészséges, néha jól esik kicsit összegömbölyödni. Erre az esetre is van egy jó tippünk: válassz kemény párnát, és igyekezz úgy álomba szenderülni, hogy az arcod alsó fele nem érintkezik vele. Minél kevésbé nyomod az arcod a párnába, annál kevesebb ránc rajzolódik ki rajta.

5. Csak selymesen!

Biztosra akarsz menni? Használj selyem párnahuzatot! Könnyed felülete nem csupán a ráncok kialakulását késlelteti, de a hajad is megóvja a töredezéstől.

6. Varázsolj puffadásmentes arcot!

Kövesd jól bevált receptünket puffadás ellen: töltsd fel a mosdókagylód vízzel, majd dobj bele 15 jégkockát. Ezután „fűszerezd” meg 1/3 csésze természetes, lehetőleg alkoholmentes hamamélisz-vízzel (hétköznapi néven varázsdió), és tízszer merítsd meg az arcod benne. A hideg összehúzza a hajszálereket, míg a hamamélisz-víz természetes gyulladáscsökkentő hatása redukálja a puffadás kialakulásának kockázatát.

7. Évszaknak megfelelően

A bőröd más-más törődést igényel a hőmérsékletnek megfelelően. A melegebb hónapokban válts gél állagú hidratáló krémre, hogy elkerüld az eltömített pórusokat, míg télen koncentrálj a hidratálásra. Adj néhány csepp testápoló olajat az éjszakai hidratáló krémedhez, így a bőröd extrán hidratált lesz.

8. Párologtatni, párologtatni!

Ha a hálószobádban száraz a levegő, a bőröd kevésbé tud lélegezni. Használj párologtatót, hogy üde és friss arcbőrrel ébredhess.

9. A bőröd (is) nyugalomra vágyik

Teremtsd meg a nyugalom oázisát a hálószobádban: semmi TV, semmi mobil, csak csend, béke és relaxálás – az arcbőröd hálás lesz érte.

10. Aludj sokat!

A fenti 9 pont azonban csak akkor érvényes, ha a minőségi törődést kiegészíted mennyiségi törődéssel is. Az alváshiány ugyanis sápadt, fáradt bőrt eredményez, ráadásul a stressz kockázatát is növeli, a stressz pedig súlyos bőrbetegségekhez, például aknéhoz, ekcémához vagy pikkelysömörhöz vezethet. Hidd el, a szépséged és az egészséged is azt kívánja, hogy minden este aludj egy nagyot.

Fotó: Profimédia – Red Dot