Így találhatod meg a hozzád illő hajszínt

2016. június 20.
A hajszín váltás mindenki életében fontos döntés, arról nem is beszélve, hogy egy elrontott árnyalat is jó darabig velünk marad. Rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, bőr árnyalatától a hajunk állapotáig - ebben segítünk most!

Az ember könnyen esik abba a hibába, hogy a sztároktól irigyelt mézszőkét vagy éppen rézvöröset minden gondolkodás nélkül azonnal szeretné magának. Pedig egyáltalán nem biztos (vagyis inkább biztos, hogy nem), hogy egy hófehér bőrű kékszemű szépség szalmaszőke haja nem mutat majd jól egy mediterrán típusú lányon.


Fotó: Profimedia -Red Dot

A szakemberek szerint két fő szempontot érdemes figyelembe vennünk hajszínválasztáskor: bőrünk alapszínét (például lehet rózsaszínes vagy sárgás) és szemszínünket. A világosbarna és mogyorószínű szemmel megáldottak például inkább az őszies színekkel járnak jól, például a rézszínnel és aranyszínnel. Ilyen szemszínnel érdemes a szőkésebb árnyalatok közül is a melegebb vajszínt választani, barnából a gesztenyebarna lehet a jobb döntés.

Azok, akiknek világosabb, szinte jeges kék szemük van, nyugodtan kipróbálhatnak merészebb, platinaszőke színt is, de akár egy kékesebb feketével is jól járhatnak. És állítólag a zöld szemszínnel rendelkezők a legszerencsésebbek, nekik nagyjából minden jól áll.