Unikornis őrület – már a sminkekben is

2017. november 16.
Hogyan alkossunk egy igazi, ultratrendi unikornis inspirálta sminket? – Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója tippjeit követve biztos nem marad el a várva várt hatás!

Az unikornis mint divatjelenség már 2016-ban elárasztott bennünket. Én csak akkor realizáltam ezt a tényt, amikor kiderült, hogy közgazdász barátnőm egész nyáron arra vágyott, hogy egy olyan unikornis formájú gumimatracot szerezzen, amit korábban egy Angelina Jolie-t ábrázoló fotón látott. Meglepett, hiszen anyaként, nekem csak a kislányomnál merült fel a Lisa Frank által kreált My little pony fogalma: a most mindent beterítő, meseszépen ragyogó, pasztellszínekben tündöklő figura.

Unikornis szinte minden kisleány budoárjában szerepelt, aki a 90-es években született.  Így, amikor a 2010-es években újra hódító útjára indult, azonnal szentimentális érzelmeket váltott ki az Y generációban. Dinamikus térhódítását leginkább a social mediának, a celebeknek és a divatcégeknek köszönheti. A kozmetikai iparban 2016-banbetörő csillámmánia izgalmas termékek egész sorát eredményezte.

A Too Faced kihozta elképesztő sikert arató „Egyszarvú Könnye Rúzsát” (Unicorn Tears Lipstick), a Unicorn Lashes piacra dobta arany egyszarvú-szarv inspirálta ecseteit és a Bitter Lace Beauty eladta az összes szivárványos highlighterét. Mostanra unikornis sminktutoriálok árasztották el a Youtube-ot, a kaliforniai Coachella fesztivált „egyszarvú” sörényüket rázó, szivárványszínű fiatalok lepték el, a Tarte Cosmetics pedig mindannyiunk szerencséjére megalkotta varázspálca-ecset szettjét.

A pasztell árnyalatok mindig is a nőiességet hirdették. Ezért is lehet az, hogy az egyszarvú jelenség csillogó, baba színekben tündöklő pompája ekkora hype lett a sminkben is.

modell: Evelin – Visage Models, smink/styling: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

 

De hogyan is érjük el egy igazi, unikornis inspirálta lookot? Használjunk halványlila, pink, türkiz, almazöld és sárgás árnyalatokat fényes és irizáló textúrában az arcod különböző területein! Az egyszarvúságra utalva a szemek szép kiemelését színes tusvonallal és szempillaspirállal egészíthetjük ki. A matt rúzs helyett pedig most előtérbe kerüljenek a magas fényű, színezett szájfények.