ÖKO: 3 jó ügy – 3 szépségápolási márkától

2017. november 21.
Íme három szépségbrand, akik a szuper termékeik mellett nem kisebb célt tűztek zászlajukra, mint a természeti környezetünk élhetőbbé tételét.

Yves Rocher és a faültetés

A ma már több mint 50 év tapasztalattal rendelkező márka nem csak a szépségápolás, de a környezetvédelem terén is az élen jár. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a márka itthoni viszonylatban egyedülálló faültetési projektje.

A Balaton északi partjainál található, nem őshonos feketefenyő erdők súlyosan károsodtak az aszály és a 2011 óta tartó gombafertőzés miatt, de Yves Rochernek köszönhetően a térség erdős részeinek helyreállítása már megkezdődött. A márka 2018 tavaszáig bezárólag mintegy 10 hektárnyi terülten 100.000 őshonos, (így a hazai klímaiviszonyok szempontjából ellenállóbb) fa elültetését vállalta.
Bővebb információ ITT.

Termékek: Regeneráló szérum külső káros hatások ellen  Ár: 7890 Ft, Légző bőr regeneráló nappali és éjszakai arcápoló Ár: 6990 Ft, Légző bőr maszk Ár: 5990 Ft, Micelláris arclemosó zselé Ár: 2490 Ft, Élénkítő golyós szemkörnyék ápoló  Ár: 5790 Ft

Lush és a Spring díj

A Lush a nemzetközi piacon is egyedülálló módon élen jár a különböző társadalmi felelősségvállási projektek és a fenntarthatóság, a környezetvédelem területén. Ugyanakkor kiemelten fontos a márkának az is, hogy mások számára útmutató legyen a tudatosság szempontjából.

Éppen ezért a Lush létrehozta a Spring Prize névre hallgató díjat, mely keretében 200 000 fonttal támogatja a világ minden részén azokat a projekteket, melyek a környezet és a közösségek regenerációjáért dolgoznak. A kezdeti szakaszban tartó ötletelőktől a hangos véleményvezérekig különböző kategóriákban, de mindenki pályázhat a jelentős pénztámogatással járó díjra. Bővebb információ ITT.

Termék: Shades of Gold Frankincense & Myrrh csomagolásmentes, akár szemre is használható ajakszínező Ár: 3990 Ft/darab

 

Maria Nila és a Zeromission

A Maria Nila nem egy átlagos hajápolókat gyártó cég.  A márka 100% -ban vegán és állatkísérlet mentes termékei a festett vagy színezett hajúaknak igazi luxus kényeztetést jelenthetnek. Ráadásul még egy fontos ügyet is támogathatunk a márka jóvoltából.

A svéd márka a termékcsomagolások előállítása során kibocsátott szén-dioxidot 100%-ban kompenzálja, azaz így a csomagolások CO2 ökológiai lábnyoma nullára csökken. Emellett minden megvásárolt Maria Nila termékkel hozzájárulhatunk a márka által támogatott  Dél-Amerikai faültetési programhoz, egy élhetőbb világ alkotásának céljából.
Bővebb információ ITT.

Termék: White Mix 0.00 színmegújító festett hajra Ár: 17.00 EUR