Eljött a maszkok korszaka

2017. december 22.
A különböző célokra kifejlesztett szérumok térhódítását a többfunkciós termékek követték, de amint megérkeztek a trónkövetelő maszkok, egy-kettőre átvették az uralmat. Következzen egy kis ízelítő január-februári dupla lapszámunk nagy maszkkörképéből.

Minden maszkok őse

A legelső maszkoknak a természetben fellelhető, ásványi anyagokban és biológiailag aktív hatóanyagokban gazdag iszap- és agyagos gyógyföld-pakolások tekinthetők, melyek pozitív hatását őseink hamar felismerték, és már az ókorban is szívesen alkalmazták. Az úgynevezett agyagpakolások a bőr mélytisztítását, méregtelenítését és a tág pórusok összehúzását segítik. Elnevezésük arra utal, hogy az eredetileg lágy anyag a hatóidő alatt megszárad, a felszíne a kiszáradt talajhoz hasonló módon repedezetté válik, gyakran a színe is megváltozik.

Az agyagmaszkok többsége tartalmaz valamiféle ásványi összetevőt – fehér- vagy zöldagyagot, kaolint, tengeri iszapot, szenet –, mely magába szívja a toxinokat, szennyeződéseket. Elsősorban a tág pórusú, olajos, problémás bőrre javasolt ez a pakolástípus, de találhatunk a száraz bőr mélytisztítására, a ráncok kisimítására valót is. Száradás után langyos vízzel, szivaccsal vagy frottírkendővel alaposan mossuk le, és az arcot kenjük be hidratálókrémmel.

Tipp: Tegyük fel az agyagpakolást zuhanyozás előtt. A párás levegőben a maszk lassabban szárad, de alaposabban kifejti a hatását. Mielőtt lemosnánk, helyezzünk az arcunkra egy nedves törülközőt – ez segít fellazítani a megszáradt pakolást, amely így könnyebben eltávolítható.


Érdemes kipróbálni: GlamGlow Super-Mud tisztító maszk (15 990 Ft), Nivea Urban Detox 1 perces maszk (1799 Ft), L’Oreal Paris Méregtelenítő Tisztító maszk (2999 Ft), Omorovicza Tisztító Iszap maszk (24 000 Ft)