Ünnepi sminktippek a klasszikus sikk és az extravaganza képviselőinek

2017. december 14.
Klasszikus szépség vagy extrém csillogás? Akárhova is menjünk az ünnepekkor, Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója alternatívákat mutat a szettünkhöz leginkább illő smink megalkotásához.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a karácsony közeledtével én mindig végiggondolom, hogy mit is szeretnék viselni ezeken az érzelmekkel telített napokon. Nincs év, hogy ne vegyek erre az időszakra valami új ruhadarabot, sminket, kiegészítőt.

Ki a mókuskerékből

A céges partik, a baráti vacsorák, a családi együttlétek mind alkalmat adnak arra, hogy a hétköznapoktól elrugaszkodva ünnepi külsőt öltsünk. Barátnőm édesanyját idézve: „Az ünnep azért nagyon fontos, mert színt visz az életünkbe. Kiemelkedünk általa a napi verkliből, így önfeledten egymásra koncentrálhatunk.” A lelkünk mellett a megjelenésünket is bearanyozhatja az ünnepi hangulat. Jólesik szép ruhát felvenni, fodrászhoz, körmöshöz menni, és feltenni azokat a sminkeket is akár, amire a napi rohanásban nincs időnk, de vágyunk rájuk.

Modell: Trizner Laura, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor  Zsófia

Klasszikus ünnepi elegancia

Nálam fontos szempont, hogy hova megyünk. A tradicionális, családi programoknál szeretem a klasszikus megjelenést követni. Semmi szélsőség, a klasszikus, de modern vonalvezetésű ruhák sehol sem verik ki a biztosítékot.  Sem az anyósoméknál, de ami a legérdekesebb, hogy még magamnál sem.  Ilyenkor egyszerűen jó érzés „csak” elegánsnak lenni.

Egy szép lazán beszárított haj egy fényesen füstös szem-sminkkel tökéletes harmóniát teremt bármilyen klasszikus alkalmi szetthez. Érdemes a szemeken tartani a hangsúlyt, ezért az ajkakra pasztellszínű rúzst ajánlok.

Modell: Trizner Laura, smink: Páll Adrienn, ruha: Pakamé – CHERRY QUEEN
Pulóver, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor  Zsófia

Extrém, de ünnepi

Amennyiben divatimádó vagy, és baráti körben is ünnepelsz, lehet vagánykodni valami egyedi, catwalk hangulatú look-kal. Ilyen alkalmakra érdemes a multik kínálatán túl is szétnézni, és meglátogatni valamelyik magyar, feltörekvő tervező üzletét, ahol biztos szerelembe esel egy olyan ruhadarabbal, ami tuti, hogy nem jön veled szembe.

Egy ilyen ruci inspiráló, és szinte kéri, hogy valami ütős hajat és sminket viselj hozzá. Makulátlan krémes alapozáshoz egy élénk színű nyújtott szemsatír, arany pigmenttel és selyemfóliával megspékelve. Egy igazán egyedi és izgalmas megfogalmazása az alkalmi looknak. Használj olyan rúzst, amilyet csak akarsz! Az extrém stílus mindent elbír.

Modell: Trizner Laura, smink: Páll Adrienn, ruha: Pakamé – CHERRY QUEEN
Pulóver, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor  Zsófia