A téli bőrápolás titkai egy sminkmestertől

2018. január 25.
A 8 fok alatti hideg levegő csökkenti bőrünk ellenálló képességét, víztartalmát és fokozza annak érzékenységét. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója árulja el, mi mindent a gyönyörű bőr érdekében.

A fűtött lakásban található levegő páratartalma nem elegendő, ráadásul ki vagyunk téve a sűrű hőingadozásnak, amit az állandó ki-be járkálás eredményez. Otthon érdemes párologtatót használnunk, és házi bőrszeánszokat tartani, így elkerülhetjük a tél kihívásait. A fiatal kortól alkalmazott személyre szabott arcápolás hosszútávon hozza meg igazán a gyümölcsét, de közben az „énidő” szerepének fontosságáról se feledkezzünk meg. Az otthoni wellness a lelkünket is ápolja. Tehát töltsük fel a kádunkat meleg vízzel, tegyünk a szélére egy pohár bort, kapcsoljuk be a kedvenc relaxációs zenénket és indulhat is az önkényeztetés!

A nulladik lépés, mely minden bőrtípusra érvényes az alapos bőrradírozás, amellyel az elhalt hámsejteket el tudjuk távolítani, ezáltal a további készítmények hatóanyagai be tudnak jutni a mélyebb rétegekbe. Érdemes heti rendszerességgel mechanikus vagy enzimes peelinget használni. Ahogy alapozóból sem ússzuk meg, hogy egész évben csak egyet használjunk, úgy arcápolásból is érdemes a hűvös időszakot feltuningolni extra termékekkel, szokásokkal.

Íme, néhány praktika és arcra készített növényi olaj, mellyel csodát tehetünk:

Az olajos bőrű hölgyeknek – bármennyire is furcsa – jót tesz az olajos ápolás, ugyanis használatukkor a bőrt félrevezetjük, így mérséklődik az extra faggyútermelődés. Ajánlatos könnyű hidratáló tejbe esténként sárgabarackmag-olajat vagy szőlőmagolajat keverni.

Vízhiányos, illetve zsírhiányos bőrre nagyon hatékony a különféle hidratáló arcmaszkok kúraszerű alkalmazása. Télen ezekbe keverjünk avokádó-, búzacsíra-, kendermag-, kókusz- vagy mandulaolajat, így a vízbevitel intenzívebbé válik.

Érzékeny bőr esetén a gránátalmaolaj, a kendermagolaj, a makadámdió-olaj és a mandulaolaj rendkívül kegyes hatású.

A zsírhiányos bőrtípusú hölgyeknek kiváló az olajak egy az egyben való felvitele is, ami azt jelenti, hogy magukban is használhatóak. Ha pedig a fürdővizünkbe is belekeverjük ezeket a mannákat, a testünket és lelkünket is kényeztethetjük hatásukkal.

 


modell: Nagy Nikolett – Avantage models
smink: Páll Adrienn
haj: Dézs Szuzi
fotó: Buknicz Tímea


modell: Mittler Patrícia – Visage Model Management
smink: Amaryllis Kngiht
haj: Dézs Szuzi
fotó: Falus Kriszta


modell: Molnár Maya
smink: Yuwei Zhao Josie
haj: Haj Kata
fotó: Jámbor Zsófia


modell: Pomázy Zsanett
smink: Pomázy Adrienn
haj: Haj Kata
fotó: Jámbor Zsófia