Nápoly inspirálta a szezon egyik leggyönyörűbb sminkkollekcióját

2018. február 20.
A sminktervezés önmagában is izgalmas műfaj, de azzal, ahogyan Lucia Pica, a Chanel nemzetközi kreatív makeup- és színdizájnere tető alá hozta a luxusmárka tavaszi–nyári sminkkollekcióját, már a művészet határait súrolja. A harsogó zöldekkel, gazdag téglaszínekkel, életörömre buzdító napsárgákkal, az égboltot idéző kékekkel, simogató pasztelltürkizekkel és izzó pirosakkal dúsított Neapolis sminkszéria olaszországi bemutatásán mi is ott jártunk.

A piros Chanel rúzs lázban égő szépségfanatikusoknak az olasz, egészen pontosan nápolyi tervezőnőt nagy eséllyel nem kell bemutatni, de a francia divatház színeiben megalkotott kollekciója kapcsán biztosan szélesebb rétegek is kiemelt figyelemmel kísérik munkásságát. Lucia Pica a márkával való közös, sikeres együttműködések után szerencsére ismét meghallotta a Chanel és szülővárosa hívószavát, ennek eredményét pedig már a tavaszi sminkújdonságok legkülönlegesebb, vibráló családjában, a Chanel Neapolis kollekcióban láthatjuk.

A kollekciót, nem titok, maga Nápoly ihlette, folyamatosan változó táj- és városképével, gazdag színeivel, történelmével, lenyűgöző építészetével, így a termékújdonságokat nézve olyan érzésünk lehet, mintha a Vezúv, egyes Caravaggio-jelenetek vagy épp a nápolyi templomrengeteg freskóinak jellegzetes árnyalatai kacsintanának ki egy-egy palettából, szemceruzából.

Lucia azt mondja, hogy az egyszerre antik és friss, üde hatású kollekciót kliséktől mentesen igyekezett létrehozni. Ami pedig a Neapolis kollekcióhoz kapcsolódó színek, hangulatok és technikák inspirációs forrását illeti, a lüktető város tálcán kínálta mindezeket – egyszerre archaikus és kortárs jellegével.

Álomszép árnyalatok

Az eredmény élőben és képeken is szinte megdöbbentő. Különösen a múzsaként szereplő város látképeiből kiemelt inspirációs fotókkal kísérve, amelyekből egy nápolyi villában és annak árnyas kertjében megrendezett hivatalos bemutatón a márka egyszerre adott ízelítőt a tavaszi–nyári friss sminkbelépőkkel.

A városképekből visszaköszönő termékszínek tényleg újat hoznak az utóbbi évek dekorkozmetikai termékeinek megszokott színvilágába. Kilépve a divatvilág megszokott árnyalatainak köréből új, élő, szokatlan színek jelennek meg Lucia sminktermékekbe öntött varázsszériájában, köztük a nápolyi nyári égbolt kékjében úszó ajakfény, amelyet a visszafogott sminkek kedvelői is bátran használhatnak, hiszen felkenve már csupán lágy árnyalatú fényként burkolja be az ajkakat.

Mediterrán kedvencek

A meleg, gazdag, erősen pigmentált, felismerhetően mediterrán, gyönyörűen egymásra építhető árnyalatokat – köztük zöldeket, sárgákat, aranyakat, pirosakat és feketéket – négy termékskála kínálja. A szem-, az arc-, az ajak- és a körömlakkszériából nekünk a nyár kedvence egyértelműen a Le Vernis élénksárga körömlakkja lesz, de a pasztellpink verziótól is megremegett a kezünk, és a két másik tagtól, a lágy zöldtől és a vibráló narancstól is elaléltunk.

A szemhéjpaletták árnyalatai szélesebb spektrumot fognak át, a finom, visszafogott sminkhez és a rétegesen felvihető, hangsúlyosabb makeupokhoz is bevethetjük, a szemek hangsúlyozására pedig elővehetjük a szempillaspirált vagy a Stylo yeux ceruzákat – a mély zöldeskék Nero Vulcanicót vagy a jádezöld MareChiarót. A leggazdagabb kínálatot az ajakkollekció hozza, a temperahatású élénk pipacstól a bogyós árnyalatú Rouge Allure rúzsokon át a nude barackos karamell Rouge Coco Gloss ajakfényekig mindent megtalálunk itt.

Olyan erős, gazdag, optimista kollekció született, amelyre méltán lehet büszke a Chanel ház. Minden benne van, ami annak idején Gabrielle Chanel személyiségét is övezte: erő, szépség és luxus.