2018. április 13. | marieclaire.hu

5 hajmítosz, amit ideje végleg elfelejteni

Az alábbi hajas aranyszabályokat valószínűleg mindenki ismeri, de felesleges lenne betartanunk őket. Ideje, hogy megdőljön néhány nagy hajmítosz.

Fotó: Unsplash

Jobb a levegőn szárítani

Sokan inkább megvárják, hogy hajuk természetes módon, a levegőn száradjon meg, mert félnek a forró levegőt okádó hajszárítók roncsoló hatásától. Viszont az sem jó ötlet, hogy a hajunkat hagyjuk vizesen állni, ilyenkor ugyanis a vizes haj súlya extra nyomást rak a hajszálakat összetartó proteinekre, arról nem is beszélve, hogy hűvösebb időben kimondottan veszélyes lehet ez a módszer. A legjobb, ha hagyjuk hajunkat magától száradni, amíg el nem éri a 75%-os szintet, majd alacsony hőfokra állított hajszárítóval fejezzük be a folyamatot.

A korpa száraz fejbőrre utal

Ez egyáltalán nincs feltétlenül így. A korpa a száraz, de ugyanúgy a nagyon zsíros fejbőr következtében is kialakulhat ki, ezért ha ettől szenvedünk, ne próbáljuk meg őrült módjára hidratálni fejbőrünket, inkább válasszunk valamilyen speciálisan kifejlesztett, célzott megoldást.

Minél gyakrabban vágod a hajvégeket, annál gyorsabban nő a haj

Ez egy olyan mítosz, amiben mindannyian szerettünk volna hinni, de sajnos kevés alapja van. Mert az persze tény, hogy egészségesen nőni csak az egészséges haj tud, de mivel a hajnövekedés a tövektől kezdődik, a gyakori vágással nem igazán tudjuk serkenteni. Ettől függetlenül ne szokjunk le róla, hiszen töredezett végekkel sosem szép a frizura.

A stressz őszülést okoz

Az őszülés elsősorban genetikánkkal és éveinkkel van összefüggésben. Hallhattunk ugyan olyan esetekről, mikor valaki a sokk hatására egy éjszaka alatt megőszült, de az ősz hajszálakat elsősorban nem a stressz okozza. Ettől függetlenül érdemes kordában tartani stressz-szintünket, ugyanis a hajhullást nagyon is serkentheti a sok feszültség.

A samponokat váltogatni kell

Sokan úgy tartják, a samponok idővel “elvesztik hatásukat”, ezért váltogatni kell őket, hogy mindig rendesen ápolják a hajat. Persze ha akarjuk, nyugodtan cserélgethetjük a hajápolóinkat, de ha van egy tuti befutónk, felesleges lecserélnünk – teljesen jól fog működni hosszútávon is!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Három limitált szériás tavaszi szépségkedvenc smink

Három limitált szériás tavaszi szépségkedvenc

Vöröspandákon is segít az új szenes arcszappan body shop

Vöröspandákon is segít az új szenes arcszappan