Teszteltük a szezon új hajtrendjeit

2018. március 01.
Az idei szezonban még mindig a természetesség uralja a hajtrendeket. Ez persze nem azt jelenti, hogy újdonságok híján maradunk! A Marie Claire online csapata tesztelte 2018 hajtrendjeit. Kolléganőink öt különböző, a saját stílusuktól némiképpen különböző frizurát vállaltak be egy fotózás erejéig. Élménybeszámolójuk mellé pedig a Barber&Barbies fodrászát, Alexet is kikérdeztük a frizurák legújabb generációjáról.

Tengerparti hullámok

Amióta pár éve a hajsütővasam lecsapta a biztosítékot, a tablófotózásomon kívül egyedül ünnepnapokon és pizsamapartiba átívelő koktélozós estéken göndörítette be a hajamat valamelyik barátnőm. Habár a természetes hatású lokni a kedvenc frizurám közé tartozik, hétköznapokon inkább aludtam még negyven percet, péntek este pedig valahogy sosem sikerül időben elkezdenem a készülődést. Így a hajstyling többnyire nálam kimerül a kontyból kiengedett, kikunkorodó tincsek lelakkozásában.

Bár idén karácsonyra végre ismét kaptam egy Paris Hilton-hajvasalót! – Mielőtt kipróbáltam volna, Alex megmutatta, hogyan is kéne kinéznie egy tizennyolcadik századi rizsparókás hatást mellőző, tengerparti hullámokra annál inkább hajazó megoldásnak. Az általa – egyébként nagyjából tíz perc alatt – elkészített frizurám éppen olyan, amilyet minden nap el tudnék „viselni”. Laza, természetes, mégis éreztem benne Grace Kelly eleganciáját. Arról nem is beszélve, hogy az újdonsült balayage-tincseim is hullámosan az igaziak. (Bodnár Zsófia)

„Unalmas hétköznapokra, rosszkedv ellen tökéletes ez a rakoncátlan, hullámos frizura. A szezonban a hullámok egy sokkal természetesebb változata köszön vissza, amely megalkotásához én általában a jó öreg hajvasalót használom: olyat érdemes választani, aminek a külseje is felmelegszik, de akár a kúpvas is remek szolgálatot tehet” – mondja a Barber & Barbies fodrásza, Borhy Alexandra.

Nagy visszatérő: a frufru

Az életem nagy, hirtelen fellángolásait követő tetteimet a kedvenc mottómmal szoktam magyarázni – főként magamnak: jó ötletnek tűnt. Értettem ezt már kapcsolatra, iskolaválasztásra, mellőzhetetlen ruhadarabra és természetesen a hajamra. Volt már szőke, vörös, rövid, hosszú, göndör és egyenes – lényegében minden, ami egy frizura lehet. Bátorság híján a frufru eddig kimaradt, pedig biztos voltam benne, hogy nem lesz nyugtom, amíg nem próbálom ki.

Nem mondom, hogy reggelente nem küzdök meg vele a hajam csodálatos, természetes göndörsége miatt, ami az egyenes hajúak általam úgy irigyelt csapata szerint maga az égi áldás, de végre kipróbálhatom azokat frizurákat, amik egy frufruval az igaziak. Éljenek a feltűzések! (Fejes Réka)

Alex szerint egy frizura akkor jó, ha tudják viselni. „Éppen ezért, én mindenkinek azt javaslom, olyan hajat válasszon magának, amit otthon is el tud készíteni. Ez a legfőbb szempont! Frufrut is csak olyan vendégnek vágok teljes lelkiismerettel, aki biztosan átgondolta, hiszen reggelente nem lehet megúszni a beszárítást vagy a vasalást. Másrészről kétségtelenül nagyon fel tud dobni egy-egy frizurát a jól megválasztott frufru. A szezonban a rövid „microbangtől” kezdve a 60-as évek „curtain bangjéig” bezárólag, (mint amilyet Réka is kapott), a frufru ismét hódítóútjára indul.”

Afro-göndör loknik

Alapvetően egyenes tincsek birtokában vagyok, így persze mindig arra vágyom, hogy hullámos vagy göndör legyen a hajam. Mivel reggelente annyi időm nincs, hogy az egész hajkoronámat bebodorítsam, így szuper lehetőség volt a fotózás, hogy Balázs Pali és a Flashdance főszereplője, Alex Owens szerelemgyerekeként üljek a fényképezőgép elé. Imádtam! (Benedek Berta Flóra)

„Általában a nők mindig mas hajat akarnak, mint amilyen a sajátjuk. Legyen szó hullámos, göndör vagy egyenes hajról, a nulladik szabály, hogy mindenki szeresse meg, amije van. A mindennapi hajvasalás és göndörítést hihetetlen mértékben roncsolja a saját, csodás hajunkat. Védjük, amennyire csak tudjuk a hajkoronánkat, hiszen a szép és egészséges hajnál nincs is szebb. Néha-néha viszont kell a változás. Ha már unjuk az egyenes hajat, buliba vagy akár csak hétköznapokra is ultraszexi választás az afro-göndör haj, amit a kúpvassal kisebb átmérőjű végével és aprólékos, kis leválasztásokkal meg tudunk akár otthon is csinálni” – mondja a Barber & Barbies fodrásza.

Koszorúfonat

Mikor elkezdtem fonatokat nézegetni a Pinteresten, minden egyes frizuránál elbizonytalanodtam, hogy ez azért mégis túl bonyolult lesz – láttam én már time-lapse videót fekete lányok csillagba font afrójáról. Tulajdonképpen egy ideje már ki is békültem a gondolattal, hogy esetleg egyszer majd az esküvőmön lesz egy ilyen szép, bájos koszorúfonatom, és akkor azzal meg is adtam a módját a különleges napnak. Aztán kiderült, hogy hajat fonni nemhogy nem bonyolult, hanem egyenesen nevetségesen könnyű – már egy profi fodrásznak, persze.

Nagyjából a szalagavatóm óta nem volt ennyire izgalmas, egyedi frizurám, és az egész tényleg nem volt több néhány percnél! Azt nem mondom, hogy ezen túl mindennap így hordom majd, de most már nem fogom beérni a konttyal egy-egy extrább alkalmon. (Kránicz Dorottya)

Alex szerint a fonott hajak reneszánszukat élik az utóbbi években. „Annak ellenére, hogy alapjába véve romantikus és elegáns frizuraként tartják számon a fonatokat, minden stílus képviselői megpróbálkozhatnak a francia, holland vagy halszálka-fonattal, hiszen az eklektika is virágkorát éli. Minden alkalomhoz szuper megoldás ” – mondja.

Ezerarcú pixie

Amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve levágattam a longbobomat, (amely kapcsán született ez az írás) meg voltam róla győződve, hogy egy új világ fog megnyílni előttem a home made-frizurák terén. Lelki szemeim előtt láttam magamat Marcell-hullámmal bulizni, pomádéval lenyalt pixie-vel korzózni, na és persze szélfútta hullámokat kanyarítani a fejem tetejére csak úgy, reggelente.

Az első kettő mondanom sem kell, sohasem valósult meg. Az utóbbival volt egy szomorú próbálkozásom, amikor is úgy gondoltam, jó ötlet lesz hajvasalóval apró hullámokat göndöríteni. Egyrészről hólyagosra égett a kezem a mini tincseim miatt, másrészről a buli végére olyan volt a frizurám, mintha szögegyenesre vasaltam volna… Alex viszont olyan szuper hullámokat alkotott, hogy a fotózáskor már-már bárénekesnőnek éreztem magamat a szesztilalom idejéből. (Bobák Szilvia)

„Ne gondoljuk azt, hogy a rövid haj nem lehet izgalmas és csajos! Nincs más dolgunk, csak a felső hosszt kicsit behullámosítani egy kúpvassal, és pillanatok alatt hihetetlenül dögös frizurát kapunk. A szezonban a pixie ezerféleképpen van jelen: a végletek, az extravagáns buzzcut és a visszafogott shortbob közötti skálán megtaláljuk a rövid hajakat minden formában és stílusban” – mondja a szakértő.

Haj: Borhy Alexandra

Smink: Stotz NatáliaIványi Kiara