Utánajártunk a tartós smink titkának

2018. április 30.
Nem kétség, a nyár a legnagyobb ellensége a tartós sminknek. Az esküvőszezon és a kültéri partik szezonja felé vészesen közeledve pedig nem árt megtudnunk, hogyan is hosszabbíthatjuk meg a tökéletes makeup életét. Németh Bianka, a Brush vloggerének tippjei következnek.

Minden alfája és omegája az előkészítés

Ha a sminkalapunk nem megfelelő, akkor bizony a sminkünk sem lehet tartós. Ezért az arc előkészítése és az alapozás a tartós smink legfontosabb alappillére. De a nyári nagy melegben a smink legnagyobb ellensége természetesen az izzadás, így ekkor a vastag alapozóréteg helyett a BB-kém+alapozó kombóval tehetünk a legtöbbet a smink tartóssága érdekében.

Fotó: Shoji/Imaxtree

Kötelező a fényvédő

Holott tavasszal még nem vesszük annyira észre, de a nap káros sugarai már ilyenkor is masszívan hatással vannak a bőrünkre. Az alapozás előtti fényvédő és/vagy a fényvédővel felturbózott alapozó a  megfelelő faktorszámú szájápolóval kombinálva ultrabiztos alapot nyújt az egészséges arcbőr, és így a tartós smink érdekében is.

Túlélő felszerelés

Egy esküvőn például extra hosszú ideig kell, hogy megállja a helyét a precízen felvitt alkalmi sminkünk. Éppen ezért érdemes egy mini „túlélő csomaggal” készülni, ha fontos eseményre indulunk. Egy életmentő sminkszivacs, egy korrektor, mellyel a szemünk alatti területet frissíthetjük, egy púder és a szánkon lévő rúzs/szájfény újrafestéshez csodákra képes. Extra tipp: 1-2 fültisztító pálca a kis készletünk mellé dobva életmentő lehet. 

Fotó: Mischka/Imaxtree

Hogyan javítsunk?

Egyik leggyakrabban a tökéletes rúzsunk mondja fel a szolgálatot. Ennek korrigálásához viszont érdemes lemosni az egész szájkörnyéki területet, és a korrektor-púder visszahelyezését követően teljes egészében újrafesteni az ajkakat. Ha a szemünk alatti karikába beül a szemhéjpúder vagy a szempillaspirál, akkor legelőször menjünk át a fültisztító pálcikával vagy egy zsebkendővel rajta. Ha még így is maradtak elkenődött részek, akkor a benedvesített szivacsunk segítségével vigyünk fel egy lehelletnyi korrektort, amelyet végül mindenképpen fixáljunk púderrel.

Ha átzsírosodásról van szó, akkor szedjünk szét rétegeire egy zsebkendőt, és óvatosan helyezzünk rá az arcunkra: a zsebkendő automatikusan fel fogja szívni a zsírt, tehát a trükk után már csak újra kell púderezni a kényes területeket.

Life hack: fixálás

A konkrét sminkfixálókon túl nem szabad alábecsülnünk a mostanában trendi vitaminos arcpermeteket sem. Ezek a spray formátumban kapható anyagok kis frissítést adnak a sminkünknek és az arcbőrnek, melytől a közérzetünk is egy pillanat alatt jobb lehet.