Hódítanak a metálos pigmentek az ajkakon

2018. április 26.
Amikor az aktuális divatról beszélünk, elmondhatjuk, hogy szabadság van a köbön. A nappali és alkalmi külsőnk csak összhatásában különböztethető meg egymástól, elmosódtak azok az éles határok, melyek az elmúlt évtizedeket jellemezték. A legújabb sminkőrület, a metál pigmentek szintén erről a határátlépésről szólnak, Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan varázsolhatunk elbűvölő ajkakat a segítségükkel.
Modell: Jakab Viktória, smink: Hevesi Gabriella, haj: Hairbert Kornél, fotó: Jámbor Zsófia

Ki gondolta volna, hogy tornacipőt fogunk húzni a rakott szoknyánkhoz, flitterek kerülnek díszítő elemként a joggingunkra, vagy éppen farmerdzsekit kapunk fel a koktélruhánkhoz, hogy este ne fázzunk. Ezek a stílus- és textúrakeveredések újabb lehetőséget nyújtanak az önkifejezésre úgy, hogy reggeltől estig változatosan illeszkedhetünk programjainkhoz.

Modell: Papp Charlotte, smink: Katz Nikolett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Sminkek vonatkozásában ilyen új felhasználási perspektívát kínál a metál pigmentek méltán híres arzenálja. Ezeket por állagban tégelyes vagy préselt formában érhetjük el. A sokáig kizárólag alkalmi, vagy party sminkek kedvenceként használt anyag csak a szemek fényes kiemeléséhez volt elengedhetetlen kellék. A mai trendekben a metál pigment szinte mindenhol jelen van. Gondoljunk csak egy szép highlight effektre az arcon, vagy egy fényesen csillogó színes tusvonalra, esetleg az idei szezonban szereplő szájfestési dizájnokra.

Modell: Kiss Eszter Klára, smink: Korsós-Romics Anna, haj: Hairbert Kornél, ékszer: Karman Jewelry, fotó: Jámbor Zsófia

Bármilyen színű és textúrájú rúzst fel tudunk turbózni egy fémesen csillogó pigmenttel. Ezek lehetnek a rúzsunkkal egyező színű pigmentek, de lehetnek kontrasztosak is. A kombinációk kialakításában saját ízlésvilágunk legyen a meghatározó. A kiválasztott pigmentet érdemes egy szájecsettel felvinni úgy, hogy az ecset ragadjon, pl. egy pici szájkondicionálótól. Így kevésbé fog peregni, és jobban tudjuk helyezni. A festést, ajkunk duzzadtabb belső felétől indítsuk, és a szájperemnél fejezzük be. Amennyiben kicsúszunk a kontúrívből, fontos, hogy ne korrektorral, hanem előbb sminklemosóval javítsunk. A pigmentek rendkívül erősen színeznek, ezért annyira elbűvölőek. Metálra fel, csajok!

Modell: Túrós Anita, smink: Karádi Nikolett, haj: Dézs Szuzi, ruha: Komjáti Beáta Zita, Szépligeti Ágnes