2018-ban is imádjuk a Twiggy-pillákat

2018. május 10.
Emlékeztek még az alsó műszempillasorokra? A kultikus Twiggy-makeup bizony ismét visszatér, és hihetetlenül igéző tekintetet tudunk vele varázsolni, ha jól használjuk a benne rejlő lehetőségeket. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan is érdemes ezt a retró stílustrükköt átformálni a 2018-as igények szerint.

A ’60-as évekre tinédzserré érett baby-boom generáció a szépségipar és a divat teljes átalakulását hívta életre. A divat fővárosa London lett, ahol a zeneipar a legnagyobb inspiráló erő a fiatalok körében. A beat-nemzedék 1962. október 24-én a Beatles Love Me Do című kislemezének megjelenésével kezdi meg szárnyalását. A gazdaságot mozgató üzleti szereplők hamar felismerik, hogy az új vásárlói erő nem más, mint a megváltozott érdeklődésű fiatalság. A brit Twiggy-nek és kortársainak szenvtelen és minden addigi szokást felrúgó világnézetét tükrözi többek között a miniszoknya őrület, a rövid Sassoon hajvágás és a színes, figurális smink-divat.

Twiggy címlapfotóin óriási, kékre festett banán szemekkel és giga méretű szempillákkal pózolt, ami nagy hatással volt a nőkre. A műszempilla és a pillák sokszor rajzolt eltúlzása ennek a korszaknak ikonikus jegyévé vált. Napjaink divatja ezt a klasszikust értelmezte újból. Lássuk a mai pilla-sikket:

Tusvonal variáció alulra ragasztott tincses pillákkal

Modell: Anna – Visage Model Management, smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Nude szemek alsó tincses pillákkal és hangsúlyos ajkakkal

Modell: Árvai Lilla, smink: Nemes Judit Viktória, haj: Dézs Szuzy, fotó: Buknicz Tímea

Tusvonal tincses pillákkal a szemek külső sarkában

Modell: Papp Charlotte, smink: Katz Nikolett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia