Hogy sminkeljünk vibráló piroshoz?

2018. június 14.
Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója ezúttal a tűzpiros outfitekhez ajánl sminket. Menyecskeruháról, koktélparti-szettekról vagy csak lenge nyári viseletről legyen is szó, mindegyikhez van egy szuper tippünk.

Ki ne szeretné a piros színt legalább egyszer, egy pompás alkalomra kipróbálni? Az biztos, hogy elbújni nem lehet benne, hiszen a legfeltűnőbb árnyalat, éppen ezért nagyon sokan tartanak is tőle. A magyar kultúrkörben a hagyomány szerint a menyecske ruha színe is a piros: a fehér ruhából éjfélkor átöltöző menyasszony a vörös színnel szimbolizálja az asszonnyá válás folyamatát.

Smink: Stefán Ági – NSM Senior Team, modell: Pass Hella, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Sokatmondó piros

Sokan nem tudják, de a piros szín lélektani hatása inspiráló, aktív, dinamikus. Serkenti a vérkeringést és a gyógyulási folyamatokat. Jótékony hatása van az anyagcserénkre és javítja a kedélyállapotunkat. Üzenete szexi és kihívó, így párkeresés idején kifejezetten ajánlott legalább egy kiegészítő vagy rúzs formájában.

Ruha: Sármán Nóra, smink: Németh Gordana – NSM Senior Team, modell: Bianka – Face Model Management, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Izgalmas párosítások

Az elmúlt években reneszánszát élő rúzskultusz a hétköznapokba is visszahozta a vörös szín használatát. Örök szabály, hogy ha a ruhaszínünk is piros, fontos ugyanazt az árnyalatot eltalálnunk rúzsunkkal. Vásárláskor legyen nálunk színminta!

A textúrák korát éljük, így a matt, a glossy, de akár szatén vagy glitteres megoldások is nagyon modern hatással bírnak. Érdemes tehát a ruhánk anyagát is figyelembe venni és a szerint is társítani. A legideálisabb találkozásunk akkor lehet a vörös színnel, ha előtte tisztába tesszük, hogy meleg vagy hideg tónusú árnyalat passzol a bőrünkhöz, és csak ezután választjuk ki a sminkeket.

Ruha: Sármán Nóra, smink: Varga Tímea – NSM Senior Team, modell: Niki – Face Model Management, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Stay focused!

A szájhangsúlyos sminknél az arcunk és szemünk dekorálásához visszafogott földszíneket érdemes párosítani, még akkor is, ha koktélruhát viselünk. Idén a „Focused” nevű sminktrend teljesen nude szem- és arcsminkkel társítja a vibráló szájdizájnokat. Egy egyszerű fekete tusvonal, enyhén füstös szemsatír vagy barnás szemhéjpúder és bronzoló bőven elegendő a lookunkhoz.  Hagyjuk, hogy a vörös domináljon!

 

Ruha: Sármán Nóra, smink: Márton Sára, modell: Szonja – Face Model management, haj: Faluközi Dóra, fotó: Jámbor Zsófia