Az idei év sminkőrülete: a cut crease

2018. május 31.
Ezúttal az Instagram legnagyobb kedvencével ismerkedtet meg minket Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója.

Az Instagramon legtöbbet szereplő smink-dizájn idén a cut crease volt. A kifejezésnek egyelőre nincs elfogadott magyar megfelelője, bár ez a festési stílus már a 60-as években gyökeret vert a brit topmodell Twiggy hatására. Ő nyilatkozta azt, hogy gyönyörű hajas babájának szemsminkjét kopírozta magára, hisz őrá akart hasonlítani. Akkoriban a cut crease sokkal grafikusabb volt, mint a mostani változata, ahol is a füstös hatás keveredik a tusvonalas szerkezettel.

Modell: Schmidt Bettina – Avantage Models, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia, ékszer: Michal Negrin

De miért is ébredt újra ez a stílus a mai fiatalok körében? Ezzel a technikával nagyon látványosan kiemelhetjük a szemünk csontozatát, és ha akarjuk, meg is változtathatjuk vele a formáját. A színek közötti árnyalat-béli kontraszttal drasztikusan tudjuk nagyítani és élénkíteni a szemeinket. Ezáltal extrán drámai lesz az élmény. Színpadi fellépéseken, táncosokon, előadóművészeken éppen ezért sokszor láthatjuk ezt a sminkfajtát, hiszen messziről is hatásos.

A hagyományos szemhéjpúderekre köveket, glittereket, fényes pigmenteket is ragaszthatunk, amivel még sziporkázóbb a look. Fashion vonalon közkedveltek a színes cut crease verziók is, ezek már modern applikációs kritériumokat hordoznak magukban.

Modell: Mittler Patrícia – Visage Models, smink: Knight Amy, haj: Dézs Szuzi, fotó: Falus Kriszta

 De hogyan is néz ki ez a szemdizájn?

  • az alsó szemhéjunk a mélyítő ívünkig banán formában a bőrtónusunknál világosabbra van festve, ezzel a mozgópontunk élénkebbnek fog tűnni
  • a mélyítő ívünk éles vonallal ki van kontúrozva, és a szemöldökcsontunk irányába el van satírozva, ami optikailag növeli a szemünk méretét
  • a szempillatőre cica tusvonal van festve, amely a szemünk kontúrját nyújtja meg
  • az alsó szempillasorunk füstösen kiemelt, ettől a szem még nagyobbnak tűnik
Modell: Csillag Virág, smink: Váradi Laura, fotó:  Falus Kriszta

Műszempillákkal, kövekkel, glitterekkel kiegészítve a feltűnés mértéke számottevő. Érdemes egy próbát tenni, különleges élmény ezt a színpadias sminket megtapasztalni a saját bőrünkön is!