7 tuti sminktipp kánikula idejére

2018. június 28.
A nagy kánikula a sminkünk nagy ellensége. Ha a fesztiválszezonban vagy a nyaralásunk alatt sem akarunk lemondani a sminkelésről, íme 7 bombabiztos tipp Páll Adrienntől, a New School of Makeup vezető oktatójától.
Modell: Csordás Cintia – Avantage Models, smink: Kis Veronika Edit, haj: Fehér Krisztina, fotó: Jámbor Zsófia

A nyarak egyre hosszabbak és melegebbek, a sminkelés pedig – ettől függetlenül – egyre nagyobb szerepet játszik, már a hétköznapjainkban is. A social média felületek, a Youtube és a különböző netes divatorgánumok vizuális étvágygerjesztőként hatnak ránk, majd rabul is ejtenek. Mindenki vágyja a szépséget. Ezért nem bánunk több időt és energiát belefektetni a sminkjeink kiválasztásába, és a helyes felvitelük módjának megtanulásába. Én szeretem ezt a tendenciát. A sminkelés egy igazi csajos én-idő. Naná, hogy élni kell vele!

Modell: Csordás Cintia – Avantage Models, smink: Kis Veronika Edit, haj: Fehér Krisztina, fotó: Jámbor Zsófia

Kánikulában igazán nehéz a dolgunk. Legszívesebben nem tennénk magunkra semmit, hiszen érzetre mindentől csak egyre jobban ragadunk. Félünk, hogy a sminkek beleégnek a bőrünkbe, ami rosszat tehet nekünk.

Az tény és való, hogy képben kell lenni, hiszen akármi nem lesz jó… Íme, 7 UV- és kánikula-biztos tanács erre az időszakra:

1. Alapozó helyett érdemes magas SPF tartalmú színezett hidratálót használnunk.

2. Amennyiben erősebb bőrhibát akarunk eltüntetni, magas fedésű korrektort használjunk – kizárólag helyileg – olyat, amely a bőrszínünkkel egyezik.

3. Szemhéjra korrektor helyett víz és dörzsálló szemhéjzselét válasszunk, mely felvitel után megdermed, és nem mozdul.

Modell: Csordás Cintia – Avantage Models, smink: Kis Veronika Edit, haj: Fehér Krisztina, fotó: Jámbor Zsófia

4. Szemkontúrra vízálló szemceruzát vagy gél állagú szemgél-festéket érdemes tenni. Száradás után nem kopnak ki és nem málnak le úgy, ahogy a hasonló, de hagyományos termékek.

5. Szempillaspirálból szintén csak víz- és dörzsálló jöhet szóba. Akinek alapjáraton hosszú és kunkori a pillája, annak érdemes nyáron a kozmetikusától tartós szempillafestést kérni.

Modell: Jurák Bettina, smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team, haj: Faluközi Dóra, fotó: Buknicz Tímea

6. A szájfestés kihagyhatatlan ilyenkor. Remek csókálló matt és metálfényű liquid rúzsok vannak a piacon, melyek még úszás közben is rajtunk maradnak. Ráadásul védelmet is biztosítanak a nap káros sugarai ellen.

7. Pirosító függőknek szuper tipp ezeket a tartós rúzsokat pirosítóként is alkalmazni, ezek ugyanis alapozó ecsettel bedolgozva az orcára lebombázhatatlanok.

 

Modell: Hamed Diana, smink: Xiaoma Fen, haj: Hairbert Kornél, fotó: Jámbor Zsófia