3 testdekorációs ötlet nyárra

2018. július 05.
Amikor sminkről beszélünk, már korántsem csak az arcunk díszítéséről van szó. Nyáron kiélhetjük azokat a szépítkezési álmainkat is, melyek az egyéb kilátszó bőrfelületeinket érintik. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan.

Modell: Borbély Kitti – Avantage Models, smink: Gaál Nóra, haj: Fehér Krisztina, fotó: Jámbor Zsófia

A vörös szőnyeges bejátszásokon, friss videoklipeken, vagy éppen kedvenc modellünk Instagramján látható test-díszítési ötleteket minden feszkó nélkül ér magunkra formázni, akár már egy kellemes nyáreste alkalmából is. Hiszen a divat az individualizmust és az általa képviselt különlegességet hirdeti és ünnepli. Nincsenek olyan szabályok, melyeket szigorúan kéne követni, vagy éppen ne lehetne megszegni. Ennek a mottójára a nemzetközi sminkmesterek igazán elengedték a fantáziájukat a testdekorok kapcsán is. Nézzük, milyen csodákat gyárthatunk magunknak:

Highlight a köbön

Az arcon már megszokott fényeffektek csodásan mutatnak egy merész dekoltázson. Az elgondolás ugyanazon a smink-elven alapszik: a magasan fekvő csontozatot világosabbra és fényesebbre festjük, mint a többit. Érdemes egy testalapozóval kezdeni, hogy még látványosabb legyen a csillogás. Helyszínek: kulcscsont, vállcsúcs, melldomborulat. Kedvenc termékek: csillogó pigmentek, gyöngyházkrémek, testpermetek.


Modell: Marjai Dóra, smink: Madácsi Sára, haj: Fehér Krisztina, fotó: Jámbor Zsófia

Testfesték impro

Érdekes és nagy kézügyességet nem igénylő dekorációs módszer a vízbázisú testfesték fröcskölés. A kifutókon megszületett improvizatív festési technika igazán feldobhatja a nyári szettünket. Az alter-feelinget kedvelő hölgyek bátran kiélhetik magukat ezzel a módszerrel. Egy kedvenc szín és egy hosszúfejű festőecset elegendő a kivitelezéshez. A lényeg, hogy utóbbi elég vizes legyen a fröcsköléshez. Választhatod a dekoltázsodat, a nyakadat, de a kisminkelt arcodon is jól mutat ez az applikáció.


Modell: Koma Tímea, smink: Bakos Viola, haj: Herbert Kornél, fotó: Jámbor Zsófia

Kövekre fel!

Saját ékszereket gyárthatunk különböző formájú, színű és textúrájú kövekkel. Nagyon elterjedtek a féloldalas, fülre és nyakra felfutó kialakítások. Az ismert szempillaragasztók tökéletesen működnek a rögzítéshez, köveket pedig számtalan helyen beszerezhetsz. (Az egyik legjobb lelőhely a plázák körmös részlege.) Akár egy laza, farmeres variációt választasz, akár koktélruhába bújsz, érdemes kipróbálni a csillogás élményét!


Modell: Pryor Lilla – Art Models, smink: Mirjana Mirivic, haj: Haj Kata, fotó: Jámbor Zsófia