A 3 legőrültebb szépségmítosz

2018. július 30.
Szépségfanatikusként sokan szeretjük azt hinni, hogy mindent tudunk a legőrültebb szépségtrükkökről, de mindez nem jelenti azt, hogy nem dőlhetünk be a szépségvilág néhány nagy mítoszának. Most lerántjuk a leplet a 3 legőrültebb szépségmítoszról!


Fotó: Roberto Delgado Webb Unsplash

1. A tökéletes pórustisztító termék

Nem szeretnénk túl nagy csalódást okozni, de sajnos tény, hogy olyan termékek, amelyek használatukkal tökéletesen megtisztíthatják a pórusainkat, és egy alkalom után azonnal és tartósan ragyogó arcbőrt eredményeznek, nincsenek. „Egy termék sem tisztítja meg véglegesen a pórusokat – fogalmaz Rachel Nazarian, a New York-i Schweiger bőrgyógyászati intézet orvosa. – Igaz, néhány képes ideiglenesen kitisztítani és összehúzni a bőr felületén lévő apró nyílásokat, de idővel az elhalt hámsejtek, a keratin és az olaj újból felhalmozódik.” Amennyiben természetes megoldásra vágysz, a retinol, vagyis az A-vitamin tartalmú készítmények azok, amelyek ideiglenesen minimalizálják a pórusokat.

2. A gyakori hajvágás elősegíti a hajnövekedést

Ez egy olyan mítosz, amiben mindannyian szerettünk volna hinni, de sajnos kevés alapja van. „Mivel a hajnövekedés a tövektől kezdődik, ezért a gyakori hajvágás nem gyorsítja fel a folyamatot, cserébe viszont megszabadít a töredezett hajvégektől” – állítja Matt Fugate a John Frieda fodrásza. Ha mégis hosszú és egészséges hajra vágysz, vannak lehetőségek, amelyekkel serkentheted növekedését. Az egyik leghatásosabb módszer a fejmasszázs. „Ne feledkezzünk meg a hajvédő termékekről sem, főleg, ha hajformázó eszközöket használunk” – hívja fel a figyelmet Fugate.

3. Fogkrém a pattanások kezelésére

Szinte mindannyiunknak van egy olyan barátja, akinek meggyőződése, hogy a fogkrém legalább annyira hatásos pattanás- és gyulladáskezelő, mint az erre kifejlesztett termékek. Hogy mi az igazság?  A fogkrém állaga túl durva ahhoz, hogy az arcbőrödön használd, felborítja a bőr Ph-értékét, emellett olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek gyulladást, esetenként ekcémát is okozhatnak. Inkább a bőrtípusodnak megfelelő antibiotikumos készítmények használatára érdemes szavaznod.

Szöveg: Miski Bettina