A 3 legjobb nyári turbókezelés roncsolt hajra

2018. augusztus 21.
A nyári szezon sokszor valóságos csapással ér fel a tincseink számára. A szél, a forróság, a homok ugyanúgy kikezdheti a hajszálak egészségét, mint a klóros víz. Három kipróbált kezelés következik, amelyeket a szerkesztőségünk tagjai ajánlanak.

Kezelés pontos neve: L’Oréal Smartbond szalonszolgáltatás

Kezelés ára: 6400 Ft, plusz szárítás

A kezelés elérhetősége: szaboimre.hu

Aki kipróbálta: Tiefenthaler Eszter, vezető szerkesztő

Mit ígér: A kezelés – úgynevezett hajkötés-erősítő technológiával – tartósan erősíti és újjáépíti a haj szerkezetét.

Tapasztalat: Bevallom, nem dicsekedhetek azzal, hogy nyáron különösebben odafigyelnék arra, hogy óvjam a hajamat az erős napsugárzástól, vagy a tenger sós vizétől, sőt, még tetszik is, hogy a hajam ilyenkor több árnyalatot szőkül. A töredező hajvégek aztán persze idegesítenek, és különben sem bánnám, ha kicsit erősebbek lennének a hajszálaim – ezt a kezelést pont erre találták ki. Ahogy a szalonban megtudtam, a Smartbond lényege, hogy nem csak a felszínen ápolja a hajat, de a haj belső szerkezetét erősíti meg. Nagyon jó hatással van a sérült, érzékeny, vékony szálú vagy festett, melírozott hajra is. A kezelés két szakaszból áll – az első 5 percig tart, a száraz hajra viszik fel a készítményt, ezt nem is kell kimosni, a második szakasz 10 perces, ezt már kiöblítik a hajból. A kezelést egyébként a festés / melírozás folyamata közben is lehet kérni, ezzel megóvhatjuk a komoly igénybevételnek kitett hajunkat. A szalonszolgáltatást kiegészíti egy otthoni ápoló is, ezt a pakolást hetente egyszer érdemes felvinni. A végeredmény tényleg látványos, a hajam puhább tapintású és fényesebb lett, a világosabb nyári szín megmaradt, de sokkal ápoltabb formában.


Kezelés pontos neve:
Olaplex 3 lépcsős hajkezelés

Kezelés ára: OLAPLEX festés vagy szőkítés mellé 3 500 Ft

A kezelés elérhetősége: olaplexhungary.hu

Aki kipróbálta: Sütő Emese Franciska, online beauty szerkesztő

Mit ígér: Azt, hogy a világon elsőként bevetett hajkötés-erősítő technológiával újjáépíti a haj szerkezetét és tartósan erősíti is azt.

Tapasztalat: Az Olaplex pár éve robbant nagyot itthon, amiben főleg két erős volt segítségére: Egyrészt sztárok sokasága tette helyre, és vállaltan ezzel az innovatív termékkel a haját, köztük Kim Kardashian, Jennifer Aniston, Cate Blanchett, másrészt pedig az elképesztő technológiai újítás, amire azóta számos más gyártó is igyekszik saját terméksort építeni…
A két kémikus által kifejlesztett, hajkötés-erősítő módszer brutál okos, és szerencsére mindez meglátszik a hatásán is. Nyaralás előtt is kérhetjük, felvértező jelleggel, de ha augusztus végén egy sárga, sprőd kóc- érzetünk lenne a hajunkkal, akkor is óriási mankó. A szalonkezelés verziót kérhetjük festés mellé, ilyenkor először a festékhez, szőkítőhöz hozzákeverve kerül a tincseinkre az Olaplex szérum, majd a hatóidő letelte után a teljes hajhosszra felviszik a hajkötés sokszorozó formulát. A hatóidő letelte után, a mosás, szárítás fázisa után egészen látványos az eredmény. Nem csupán puha, és a több hetes sprődség után lágyan omló lett a sok nap, és pára miatt igénybe vett hajam, hanem kifejezetten egészséges hatást keltettek is a meggyötört hajszálaim.

Kezelés pontos neve: Treat.me Moisture szalonkezelés

Kezelés ára: 7 990 Ft

A kezelés elérhetősége: kevinmurphy.hu/treatme

Aki kipróbálta: Bobák Szilvia

Mit ígér: Hidratáló kúra dehidratált, göndör vagy kémiailag kezelt hajra. Az értékes olajok és növényi kivonatok nem csak hidratálják, de regenerálják és átalakítják, a hajszálak belsejéből indulva újra is építik a hajat a kezelés során, anélkül, hogy elnehezedne, így újra kezelhetővé és élettelivé válik a haj.

Tapasztalat: Aki növesztett már le hajat, az tudja, hogy a fazonváltás kínkeserves. Hosszú hónapok óta megpróbálok „túlélni”, ami a hajamat illeti, de úgy mondanám, hogy frizurám nemigen volt az elmúlt időben, inkább csak hajam. Az Instahairbe érkezve, amint bevetettem magamat a fodrászszékbe, az első kérdésem az volt, hogy a hajnövekedést tudjuk-e egy kicsit turbózni a kezeléssel? A Kevin Murphy Treat.me Moisture kezelése pedig szerencsére még erre is alkalmas volt.

A szalonkezelés során négy lépésben újították meg a frizurámat: az AHA savas maxi.wash és a repair.me.wash után következett maga a Moisture ampullás kezelés, amely segítségével mintha „fellélegzett” volna újra a fejbőröm. Egy arckezeléshez hasonló módon az elhalt részeket eltávolították, ezzel is elősegítve hogy minden hatóanyag maximálisan bejusson a hajszálaimba – na és persze hogy fokozza hajnövekedést. A hámlasztást és az ampullás hatóanyagok bejuttatását a kedvencem, a cool.angel pakolás követte, ami két hajfestés között igazi jolly joker lehet, ugyanis micropigmentek (és szuper növényi hatóanyagok!) segítségével megőrzi a haj színét és extra csillogást ad. Nagyon szépen visszaadta azt a hűvös fényét a hajamnak a csodaszer, amit sajnos egy hét alatt el szoktam veszíteni hajfestés után…

Ezután már „csak” a finish következett: egy kis anti.gravity tőemelés, szárítás és session.spray után annak ellenére, hogy 5 (!) különböző anyag került a hajamra,– plusz előtte még négy, a kezelés során–, mégis hihetetlenül puhának és könnyűnek éreztem a fejemet. És végre lett frizurám is. A se nem rövid, se nem hosszú állapotában is formázhatóvá vált a hajam, még másnap is ezzel a frizurával indultam bulizni… A kezelést 4-6 hetente érdemes elvégeztetni, a nyár végi nyaralásom előtt a legjobb vitaminboost, és a bobnövesztés közepette igazi lélekfröccs volt a hajamnak.