Zseniális szempillamegoldások a hétköznapokra is!

2018. augusztus 31. |

A szempillánk sokunknak szinte, vagy legalább olyan fontos, mint a frizuránk. A nőiességünket hirdető pillák hangsúlyozásához Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója ad remek tippeket.

Egyik kedvenc hobbim figyelni az utcán, hogy ki mit használ a hétköznapokon az arcára. Én magam is sokszor mérlegelek idő hiányában, hogy mit tegyek fel a reggeli szettemhez, mi az, ami nem maradhat el a sminkelési rutinomból, ha törik, ha szakad. Az egyik ilyen termék, a szempillaspirál. De miért is szeretjük a szempillánkat annyira kiemelni? Azt gondolom, hogy a szemünk körüli kis ’bájszőrzet’ úgy funkcionál, mint a hajkoronánk. Egyszerűen a nőiességünket hirdeti. Ráadásul –formatechnikailag – a szemívünk vonalát cicásan megemeli, és elég intenzíven nagyítja is. Sokszor már egy hosszabbítós fekete mezei szempillaspirál elegendő ahhoz, hogy a szemünk jelentős nyomatékot kapjon.

Az elmúlt évek kifutóin a szempillák dizájnolása két teljesen eltérő irányban halad. Vagy a pőrén hagyott, szuper-natúr hatás, vagy a túlzó, sokszor színpadias, extravagáns szempilla-megoldásokat élteti a divatszakma. A catwalk-ok irányzatai kicsit visszafogottabban, de érezhetően jelennek meg a hétköznapokban, így újabb stílus variánsokat lehet kipróbálni. A megjelenésünk folyamatos változtatása megújító hatással bír a közérzetünkre, ezért megéri a divat diktálta próbálkozás.

Aki merészebben gondolkodik a sminkjével kapcsolatban, annak klassz megoldás a tincses pilla ragasztás. Ennek két előnye, hogy nagyon kényelmes a viselete, valamint több méretből választhatjuk ki azt, ami a leginkább passzol alapszőrzetünk hosszához. 2 mm-nél ne legyen hosszabb a saját pillánknál, valamint ne rakjuk túl sűrűn sem. Fontos, hogy átlássunk rajta.

A piacon lévő ragasztók latex bázisúak, ezért rugalmasan illeszkednek a tincsek a szemhéjunkhoz, nem allergizálnak, és könnyen, vízzel oldódnak, így a pillák leszedése fájdalommentes. Hátránya, hogy egy kicsit pepecselős, ha az ember magának applikálja.

A leginkább sminkorientált nők táboránál megfigyelhető, hogy a soros szempillákat is nagy előszeretettel viselik, akár nappali viseletnek is. A jó hír az, hogy az újgenerációs, ilyen típusú szempillák könnyűek, a gerincük vékony és hajlékony, ezért már sokkal kényelmesebb a viseletük, mint a régebbieknek. Sokféle méretben, formára igazítással érhetőek el, és ha szépen tisztítjuk őket, akár több alkalommal is használhatóak. A hatás lehengerlő. Ha máskor nem is, de egy nagyon fontos esti eseményre érdemes kipróbálni. De ne feledjük, hogy a lélek tükre a szem, a szempillák méretét tekintve maradjunk elegánsak.


modell: Varga Eszter, smink: Jurik – Sajtós Gyöngyi, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

modell: Hamikus Reni, smink: Januska Cintia, haj: Huszka Petra, fotó: Jámbor Zsófia

modell: Balázs Luca – NumberOne Models Group, smink: Bakonyi Betti, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra? new school of makeup

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra?

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai férfi illat

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai

A legcukibb húsvéti szépségboxok bőrápolás

A legcukibb húsvéti szépségboxok