Zseniális szempillamegoldások a hétköznapokra is!

2018. augusztus 31.
A szempillánk sokunknak szinte, vagy legalább olyan fontos, mint a frizuránk. A nőiességünket hirdető pillák hangsúlyozásához Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója ad remek tippeket.

Egyik kedvenc hobbim figyelni az utcán, hogy ki mit használ a hétköznapokon az arcára. Én magam is sokszor mérlegelek idő hiányában, hogy mit tegyek fel a reggeli szettemhez, mi az, ami nem maradhat el a sminkelési rutinomból, ha törik, ha szakad. Az egyik ilyen termék, a szempillaspirál. De miért is szeretjük a szempillánkat annyira kiemelni? Azt gondolom, hogy a szemünk körüli kis ’bájszőrzet’ úgy funkcionál, mint a hajkoronánk. Egyszerűen a nőiességünket hirdeti. Ráadásul –formatechnikailag – a szemívünk vonalát cicásan megemeli, és elég intenzíven nagyítja is. Sokszor már egy hosszabbítós fekete mezei szempillaspirál elegendő ahhoz, hogy a szemünk jelentős nyomatékot kapjon.

Az elmúlt évek kifutóin a szempillák dizájnolása két teljesen eltérő irányban halad. Vagy a pőrén hagyott, szuper-natúr hatás, vagy a túlzó, sokszor színpadias, extravagáns szempilla-megoldásokat élteti a divatszakma. A catwalk-ok irányzatai kicsit visszafogottabban, de érezhetően jelennek meg a hétköznapokban, így újabb stílus variánsokat lehet kipróbálni. A megjelenésünk folyamatos változtatása megújító hatással bír a közérzetünkre, ezért megéri a divat diktálta próbálkozás.

Aki merészebben gondolkodik a sminkjével kapcsolatban, annak klassz megoldás a tincses pilla ragasztás. Ennek két előnye, hogy nagyon kényelmes a viselete, valamint több méretből választhatjuk ki azt, ami a leginkább passzol alapszőrzetünk hosszához. 2 mm-nél ne legyen hosszabb a saját pillánknál, valamint ne rakjuk túl sűrűn sem. Fontos, hogy átlássunk rajta.

A piacon lévő ragasztók latex bázisúak, ezért rugalmasan illeszkednek a tincsek a szemhéjunkhoz, nem allergizálnak, és könnyen, vízzel oldódnak, így a pillák leszedése fájdalommentes. Hátránya, hogy egy kicsit pepecselős, ha az ember magának applikálja.

A leginkább sminkorientált nők táboránál megfigyelhető, hogy a soros szempillákat is nagy előszeretettel viselik, akár nappali viseletnek is. A jó hír az, hogy az újgenerációs, ilyen típusú szempillák könnyűek, a gerincük vékony és hajlékony, ezért már sokkal kényelmesebb a viseletük, mint a régebbieknek. Sokféle méretben, formára igazítással érhetőek el, és ha szépen tisztítjuk őket, akár több alkalommal is használhatóak. A hatás lehengerlő. Ha máskor nem is, de egy nagyon fontos esti eseményre érdemes kipróbálni. De ne feledjük, hogy a lélek tükre a szem, a szempillák méretét tekintve maradjunk elegánsak.


modell: Varga Eszter, smink: Jurik – Sajtós Gyöngyi, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

modell: Hamikus Reni, smink: Januska Cintia, haj: Huszka Petra, fotó: Jámbor Zsófia

modell: Balázs Luca – NumberOne Models Group, smink: Bakonyi Betti, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia