Te tudod, hogy az arany, vagy az ezüst áll jobban?

2018. július 12.
Arany vagy ezüst? – az örökös dilemmát Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója fejti meg.

Modell: Hamikus Renáta, smink: Rabár Janka, haj: Huszka Petra, fotó: Jámbor Zsófia

Kinél ne fordult volna már elő, hogy valami alkalom kapcsán a rucijához kiegészítő-vadászatba kezdett? Köztudott, hogy a legegyszerűbb ruhát is fel lehet turbózni valami menő ékszerrel, fejpánttal, kendővel, cipővel, táskával, övvel, körömlakkal, vagy éppen egy látványos sminkkel. A ruha színe és fazonja erősen meghatározza, hogy milyen irányba menjünk. A fém kiegészítők azért is lettek nagyon közkedveltek, mert használatuk nagy teret enged; semleges hatásuk miatt könnyen illeszthetőek bármely stílushoz. Mégis, amikor viseljük őket, megfigyelhető, hogy az egyik szebben harmonizál a bőrünkkel, mint a másik. Nézzük meg egy kicsit közelebbről, miért is van ez így!

Sminkeléskor a highlightolásnál, a szemhéj kiemelésénél, vagy éppen a testdíszítésnél nem mindegy, hogy az arany meleg hatása, vagy az ezüst hűvös tónusa dominál. Ez szimplán abból adódik, hogy minden bőrtónus különböző mértékben tartalmaz karotin, hemoglobin és melanin pigmenteket. A karotin a sárgás, a hemoglobin a rózsás bőrtónusért, a melanin pedig a barnulásunk mértékéért felelős. Amelyik bőrszínnél a rózsás tónus (pl. porcelán, ekrü, elefántcsontszín) lelhető fel, ott az ezüst kiegészítő fog előnyösebb, ahol a sárgás tónus (pl. bézs, karamella, margarin szín) ott az arany fog szebben passzolni a bőrtónussal. Azok a lányok, akik képesek egészen kreol mélységre barnulni, igazán szerencsések, náluk a fém minden árnyalatban látványos.


Modell: Veréb Zsófi – VM Model, smink: Szakál Réka – NSM Senior Team, haj: Faluközi Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

 


Modell: Jazmin Gonzales – Visage Model Management, smink: Sárközy Fanny, haj: Fehér Krisztina, fotó: Jámbor Zsófia

 

Modell: Király Ági, smink: Földi Eszter, haj: Dézs Szuzi, fotó: Falusi Kriszta

 


Modell: Dominika – Face Model Management, smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

 


Modell: Jade Hutton-Mills, smink: Zilahi Zsanett, haj: Faluközi Dóra, fotó: Jámbor Zsófia