Miniinterjú a k-beauty mesterével

2018. október 05.
A k-beauty trükkjeiről kérdeztük Park Seong Hee koreai sminkmestert, akinek munkái a legnagyobb divatmagazinokban és a divatvilág neves eseményein jelennek meg.


A divatvilág elismerését a természetes szépség és a színekkel való merész játék elegáns egyensúlyával kivívó Park Seong Hee világhírű sminkmester nemrég Magyarországon járt, és ebből az alkalomból miniinterjút is adott nekünk. Park Seong Hee New Yorkban él, és olyan művészekkel dolgozik együtt, mint Roe Ethridge, Sebastian Faena és Greg Harris. Park több ízben készítette fel Aaron Philipet is fotózásra, akit a történelemben először szerződtetett le egy nagynevű modellügynökség kerekesszékes, fekete, transznemű modellként. Számos munkája a Vogue, Elle és Harper’s Bazaar címlapjára került, de rendszeresen látható többek között Victoria Beckham, Prada, Nina Ricci, Givenchy, Valentino, Louis Vuitton, Miu Miu divatbemutatókon is.

Hogyan írnád le pár szóban a magyaroknak a k-beautyt?

Számomra a k-beauty a naturalizmust és a feltöltődést testesíti meg.

Mi az ami téged inspirál téged a hétköznapokban, és ami előrevisz a munkádban kreativitás terén?

A koreai festészet, képzőművészet, és emellett kiemelkedő szerepet játszik nálam a koreai népművészetben megjelenő színkavalkád is. Hatással van még rám a hazám természeti szépsége, és nem utolsósorban a lenyűgöző porcelánjaink is.

Milyen formában találkozol mindezzel?

Kiállításokra járok, ami pedig a többi említett koreai inspirációs forrást illeti, előnyben vagyok, hiszen ott születtem, és nőttem fel, ezek így lényegében a részeim. Sokat utaztam, jártam, járom a falvakat, így rengeteg inspirációm van színek terén. Amikor a városban vagyok, akkor a természet mellett még az épületeket is figyelem, ahogyan a járókelők stílusát is.

Mit tartasz a legizgalmasabb szépségtrendnek jelenleg?

Nem szoktam követni az aktuális trendeket, így ezt a kérdést nem is tudom ebben a formában megválaszolni. Azt viszont látom, hogy a bőrápolás nagyon előtérbe került, az embereknek nagyon fontos az alvásidő szépség szempontból való kihasználása, az éjjel ható ajak ápolók, maszkok, krémek. Emellett, mivel mindenki fiatalodni akar, előtérbe kerültek az olyan termékek, amelyek szinte botox szintű hatást ígérnek. Emellett nagyon nagy trend szerintem a környezettudatosság, és a bolygónkat védő, természetes, vegán vagy éppen cruelty free termékek népszerűségének felfelé ívelése.

Mi az öt kedvenc k-beauty szépségterméked?
Az első helyezett nálam az arcroller, arcmaszk, valamint a BB krém, szemkörnyékápoló, és C-vitaminos szérum arcra.

Natúr vagy kontúrozás?

Természetesen natúr.

Akkor most egy kevésbé egyértelmű kérdés, kék vagy piros?

Nekem a kék.

Kócos, rockos hatás, vagy letisztult, csillogó, sima tincsek?

Én az utóbbira szavazok.

Van-e olyan híresség, akit kifejezetten szívesen sminkelnél?

Nemzetközi nem igazán. Nagyon szeretem a kínai történelmi drámákat, ezért szívesebben választanék olyat, aki egy hasonló produkcióban színésznő. Nagyobb kihívásnak érezném. Nagyon szeretem a kínai embereket, bármelyik színésznőt szívesen sminkelném. Nekem nagyon érdekes téma olyan arcokat sminkelni, amelyek bár ázsiaiak, nem az én nemzetemhez tartozóak.