Tökéletes arcbőr 40 felett

2018. október 17.
Eljön az idő, amikor az arcápoló készítményünk már nem elég bőrünk feszességének visszaállításához és az egyre mélyülő ráncok látványos csökkentéséhez. Ilyenkor szánjuk rá magunkat a komolyabb szépészeti beavatkozásokra. Kipróbáltuk az Ultherapy és az INFINI kezelések kombinációját a bőröregedés összes tünetének enyhítésére.


Húszévesen eszünkbe sem jut, hogy a hidratáló arckrémen kívül bármilyen készítményt, kezelést igénybe vegyünk bőrünk fiatalságának megőrzéséhez. Nincs is okunk rá, hiszen bőrünk még egy átmulatott éjszaka után is feszes, ránctalan. Harmincévesen már előfordul, hogy reggelente a tükörből visszaköszönő énünk nem tetszik annyira, megijedünk az egyre mélyülő szarkalábainktól, a homlokunkon megjelenő barázdáktól. Ilyenkor a jó minőségű arcpakolások, szérumok, kényeztető kozmetikai kezelések segítenek orvosolni a problémákat, de a szótárunkba végérvényesen bekerül az anti aging kifejezés. Túl a negyvenen kezdünk el elszántan érdeklődni a komolyabb szépészeti beavatkozások iránt. Az eltökéltebbek a plasztikai sebészek honlapjait bújják, a természetesség hívei pedig olyan megoldásokat keresnek, amelyek kerülik a szervezet számára idegen anyagok használatát, mégis látványos, természetes eredménnyel járnak. Nekik ajánlott az esztétikai beavatkozások két királynőjének, az Ultherapynak és az INFINI-nek a kombinációja, ami több fronton is felveszi a harcot az idő múlásának arcunkon megjelenő jeleivel. Természetesen a két kezelés külön is igénybe vehető, annak megfelelően, hogy éppen melyik probléma zavar minket leginkább.

Ha zavar, hogy bőrünk veszített feszességéből

A ráncaim én vagyok – vannak, akik így gondolják, de közöttük is sokan vannak azok, akik azt már kevésbé tudják elfogadni, hogy arcbőrük látványosan veszít a feszességéből és elkezd megereszkedni. Ennek oka a gravitáción túl, hogy az idő múlásával csökken a bőrben levő kollagén mennyisége. Ez a fehérje biztosítja a szövetek összetartását, a bőr feszességét és rugalmasságát. Az Ultherapy eljárásban az a különleges, hogy egyetlen kezelés alkalmával emeli meg és strukturálja újra a bőrt. Jól célzott ultrahangnyalábok segítségével szétbombázza a kollagénrostokat, amire a szervezetünk úgy reagál, hogy elkezdi az új kollagénállomány felépítését. Ez a folyamat időbe telik, de az első jelek már közvetlenül a kezelés után észrevehetők. A bőr frissebb, feszesebb lesz, az arckontúr fokozatosan visszanyeri fiatalabb állapotát. A beavatkozás nem kellemes, de abszolút kibírható. A kezelés előtt érzéstelenítő krémmel kenik be az arcunkat, ami enyhíti a kellemetlen érzetet. Néhány hét elteltével azt vesszük észre, hogy a környezetünkben egyre többen jegyzik meg, milyen jól nézünk ki. Kell ennél több?

Ha zavarnak a ráncok és egyéb bőrproblémák

Ráncok, aknék, hegek, pigmentfoltok: a szép arcbőr elcsúfítói. Az INFINI eljárással három kezelés után rengeteget javul az arcbőr állapota. Ebben az esetben arany bevonatú mikrotűkkel, három dimenzióban jutatják be a rádiófrekvencia energiáját a bőr mélyebb rétegeibe, ami a bőr szöveti állományának újrastrukturálódására hat. A ráncok, a hegek, a pigmentfoltok elhalványodnak, az arcbőr frissebb és üdébb lesz. Ez a beavatkozás is enyhe kellemetlenséggel jár, az érzéstelenítő krém most is sokat segít. A kezelés után néhány napig érzékenyebb a bőr, szabad szemmel alig látható, apró hegek, enyhe kipirosodás jelenik meg rajta, de ezeket alapozóval könnyen el tudjuk fedni. Az eredmény itt is fokozatosan mutatkozik meg: jó érzés reggelente a tükörben észlelni a változást.

Ha a két beavatkozást egymás után vesszük igénybe, évekre formába hozhatjuk arcbőrünket. Megfelelő életvitellel, igényes arcápolással az eredmény sokáig kitart.