Tökéletes arcbőr 40 felett

2018. október 17. |

Eljön az idő, amikor az arcápoló készítményünk már nem elég bőrünk feszességének visszaállításához és az egyre mélyülő ráncok látványos csökkentéséhez. Ilyenkor szánjuk rá magunkat a komolyabb szépészeti beavatkozásokra. Kipróbáltuk az Ultherapy és az INFINI kezelések kombinációját a bőröregedés összes tünetének enyhítésére.


Húszévesen eszünkbe sem jut, hogy a hidratáló arckrémen kívül bármilyen készítményt, kezelést igénybe vegyünk bőrünk fiatalságának megőrzéséhez. Nincs is okunk rá, hiszen bőrünk még egy átmulatott éjszaka után is feszes, ránctalan. Harmincévesen már előfordul, hogy reggelente a tükörből visszaköszönő énünk nem tetszik annyira, megijedünk az egyre mélyülő szarkalábainktól, a homlokunkon megjelenő barázdáktól. Ilyenkor a jó minőségű arcpakolások, szérumok, kényeztető kozmetikai kezelések segítenek orvosolni a problémákat, de a szótárunkba végérvényesen bekerül az anti aging kifejezés. Túl a negyvenen kezdünk el elszántan érdeklődni a komolyabb szépészeti beavatkozások iránt. Az eltökéltebbek a plasztikai sebészek honlapjait bújják, a természetesség hívei pedig olyan megoldásokat keresnek, amelyek kerülik a szervezet számára idegen anyagok használatát, mégis látványos, természetes eredménnyel járnak. Nekik ajánlott az esztétikai beavatkozások két királynőjének, az Ultherapynak és az INFINI-nek a kombinációja, ami több fronton is felveszi a harcot az idő múlásának arcunkon megjelenő jeleivel. Természetesen a két kezelés külön is igénybe vehető, annak megfelelően, hogy éppen melyik probléma zavar minket leginkább.

Ha zavar, hogy bőrünk veszített feszességéből

A ráncaim én vagyok – vannak, akik így gondolják, de közöttük is sokan vannak azok, akik azt már kevésbé tudják elfogadni, hogy arcbőrük látványosan veszít a feszességéből és elkezd megereszkedni. Ennek oka a gravitáción túl, hogy az idő múlásával csökken a bőrben levő kollagén mennyisége. Ez a fehérje biztosítja a szövetek összetartását, a bőr feszességét és rugalmasságát. Az Ultherapy eljárásban az a különleges, hogy egyetlen kezelés alkalmával emeli meg és strukturálja újra a bőrt. Jól célzott ultrahangnyalábok segítségével szétbombázza a kollagénrostokat, amire a szervezetünk úgy reagál, hogy elkezdi az új kollagénállomány felépítését. Ez a folyamat időbe telik, de az első jelek már közvetlenül a kezelés után észrevehetők. A bőr frissebb, feszesebb lesz, az arckontúr fokozatosan visszanyeri fiatalabb állapotát. A beavatkozás nem kellemes, de abszolút kibírható. A kezelés előtt érzéstelenítő krémmel kenik be az arcunkat, ami enyhíti a kellemetlen érzetet. Néhány hét elteltével azt vesszük észre, hogy a környezetünkben egyre többen jegyzik meg, milyen jól nézünk ki. Kell ennél több?

Ha zavarnak a ráncok és egyéb bőrproblémák

Ráncok, aknék, hegek, pigmentfoltok: a szép arcbőr elcsúfítói. Az INFINI eljárással három kezelés után rengeteget javul az arcbőr állapota. Ebben az esetben arany bevonatú mikrotűkkel, három dimenzióban jutatják be a rádiófrekvencia energiáját a bőr mélyebb rétegeibe, ami a bőr szöveti állományának újrastrukturálódására hat. A ráncok, a hegek, a pigmentfoltok elhalványodnak, az arcbőr frissebb és üdébb lesz. Ez a beavatkozás is enyhe kellemetlenséggel jár, az érzéstelenítő krém most is sokat segít. A kezelés után néhány napig érzékenyebb a bőr, szabad szemmel alig látható, apró hegek, enyhe kipirosodás jelenik meg rajta, de ezeket alapozóval könnyen el tudjuk fedni. Az eredmény itt is fokozatosan mutatkozik meg: jó érzés reggelente a tükörben észlelni a változást.

Ha a két beavatkozást egymás után vesszük igénybe, évekre formába hozhatjuk arcbőrünket. Megfelelő életvitellel, igényes arcápolással az eredmény sokáig kitart.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség