A legnagyobb kincsek a neszeszerben II.

2018. november 02.
Bizony nem csak sminktermékekre, de apróbb eszközökre is szükségünk lehet a nap folyamán.

Modell: Papp Charlotte, Smink/styling: Módis Gabriella, Haj: Dóra Lencsés, Fotó: Zsófia Jámbor

2 hete már tárgyaltuk, hogy hogyan készítsük össze a kézitáskánkba passzoló neszesszerünket. Ez a kisméretű szütyő egyfajta beauty-bástyája a dolgozós napjainknak, hiszen segítségével bármely sminkünkkel kapcsolatos problémát ki tudunk védeni. A korlátozott méret miatt nagyon jól át kell gondolnunk a tartalmát. A kihagyhatatlan sminktermékek mellett a hozzájuk tartozó eszközök is meghatározóak, hiszen nélkülük nincs esély szép kivitelezésre, korrekcióra.


Fotó: Zsófia Jámbor

A nők sminkelési szokásai egyre kifinomultabbak, és ez azt eredményezi, hogy több termékre és több hozzájuk tartozó eszközre vágyunk a retikülünkben is. Az elmúlt években ezért a nagyobb sminkgyártó cégek – hála istennek -megjelentek az úgynevezett „travel-size” kiszerelésekkel, méretezésekkel. Így lett a piacon mini ecset szett, mini arclemosó kendő, mini szempillaspirál és még sorolhatnám.


Fotó: Zsófia Jámbor

Íme, a kihagyhatatlan eszközök listája, melyek beleférnek a kézitáskánkban utazó neszesszerünkbe:

  • Hegyező. Érdemes attól a márkától beszerezni, akinek a ceruzáit használjuk, így pont jól fog hegyezni.
  • Szemöldök csipesz. Sokszor napközben bújik ki egy neom kívánt szőrszál valahol. Fontos, hogy jó minőségűt vegyünk, és külön tokban tároljuk, hogy az éle ne sérüljön.
  • Világító kis tükör. A jó korrekcióhoz, jól kell látni. Sokszor vacak a világítás a mosdókban.
  • Mini ecsetkészlet. Ez egy olyan utazó-készlet, ami az összes sminkeléshez tartozó fontos ecsetet tartalmazza rövid fogónyéllel. Aranyat ér!

Páll Adrienn, New School of Makeup