A legnagyobb kincsek a neszesszerben

2018. október 18.
Az a mondás járja, hogy teljesen mindegy, hogy egy női táska mekkora, az tele lesz pakolva.

Szerintem ezzel valamennyien egyetérthetünk. Mégis van egy limit, hiszen sem a táskánk pántja, sem a vállunk terhelhetősége nem határtalan. Az én retiküljeim pont akkorák, hogy a jegyzetfüzetem, a nagyméretű tárcám és persze az utazó-neszesszerem beleférjen. Utóbbi tartalma felbecsülhetetlen értékű. Ez az én személyre szabott, problémamegoldó sminkcsomagom, ami bármikor előkapható és használható. Ha velem van, nagy magabiztosságot kölcsönöz. – Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója ezúttal a neszesszerünket nézi át.


Modell, smink, styling: Pető Bernadett, fotó: Jámbor Zsófia

Ajánlott tartalom – kompakt, de teljes neszesszerhez:

  • Korrektor paletta

Sokan nem tudják, de az arcon lévő bőrhibák elfedéséhez majdnem biztos, hogy más korrektorszín árnyalat lesz jó, mint a szemkörnyékbeli karikákhoz. A karikákat az ott jelenlévő elszíneződéshez kell választani, mely sokszor mélyebb szín, mint amúgy az arctónusunk. Ráadásul a rózsás árnyalatok derítik jobban a szemszínt, így többünk fáradság-tüneteit is csak ezek tudják optikailag orvosolni. A kispalettás korrektor kiszerelés remek megoldás, hisz egyetlen helyről megoldhatjuk általa az egész arcunk bőrfelületének tökéletesítését.

  • Szempillaspirál

A szempilla olyan a szemek körül, mint egy szépen fésült hajkorona a nő arca körül. A szemeket egyszerre kontúrozza, nagyítja és emeli ki oly módon, hogy kivétel nélkül mindenkinek bájosabb lesz tőle a tekintete. Érdemes egyszer kipróbálni a padlizsán színű szempillaspirált. Nincs olyan szemszín, amit ne vadítana meg ez az árnyalat.


fotó: Jámbor Zsófia
  • Matt bronzoló púder

Ez az a termék, amely bármilyen alkalomra ellőhető. Lehet vele árnyékolni az arcot, a szemeket és pirosítóként is megállja a helyét. Egy jól eltalált bronzoló púder bármivel párosítható, hisz a bőrünk színéből származik. Különösen nagy könnyebbség azoknak a nőknek, akik rúzscentrikusan sminkelik magukat. A napbarnított hatás minden ajakszínnel tuti befutó.

  • Csókálló rúzs

Főleg azoknak a nőtársaimnak ajánlom az ilyen termékeket, akiknek nehezen marad fenn bármi a szájukon. A rúzs – nincs mese – öltöztet. De nagyon. Viszont ha valaki, én tudom, milyen nyűg állandóan azon parázni, hogy hogyan néz ki a megkopott ajakszínünk. A szupertartós matt vagy egyéb csókálló rúzstermékek ettől a kellemetlenségtől kímélnek meg minket. Kezdetben vegyél egy ajakszínhez hasonló „hús”színű rúzst, ez az az árnyalat, amely az összes felsőrészedhez passzol majd!


fotó: Chabaphoto


Kapcsolódó