Aratnak a naplemente színeiben úszó sminkek

2018. november 15.
A divatsminkek között idén fellelhető egy igazán szemet gyönyörködtető trend, mely a naplemente színárnyalatait helyezi előtérbe.

Ez a színpaletta a meleg tónusok gyűjteménye: tartalmazza a sárgák, narancsok, terrakották, bordók sok-sok mutáns al-árnyalatát is. Így mindenki ízlésétől függően választhat belőlük szolidabb vagy éppen ragyogóbb kombinációkat– mondja Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető sminkese.

Modell: Árki Dominika – Avantage Models, smink: Vári Vivien, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Télen a hideg beálltával pszichésen elkezdünk vonzódni ezekhez a tónusokhoz, hiszen a napfény megidézése ilyenkor – ha csak stilizáltan is – nagyon jót tesz a lelkünknek. Élettani szempontból a meleg színekre jellemző, hogy vitalizálnak, felgyorsítják az anyagcserét és a szívműködést. Kedélyállapotunkra rendkívül pozitív módon hatnak, ezért a minket körülvevő tárgyi kultúrában szintén fontos szerepet tölthetnek be. Gondoljunk csak egy terrakotta színű puha takaróra, egy csau színű díszpárnára, vagy éppen egy mustársárga pulcsira, egy rozsdabarna sálra, sapira, kesztyűre. Rögtön komfortérzetünk támad, jó érzés jár át bennünket és elönt a melegség.

Modell: Pallos Annamária, smink: Putnoki Réka, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Amikor ezeket a színeket választjuk arcunk kifestéséhez, a hatás még azzal is erősödik, hogy bőrünk rendkívül jól mutat társaságukban, hiszen – ha csak kis mennyiségben is – de tartalmazza ezeket. Ráadásul nincs olyan szemszín, amelynek ne állna jól a színskála ezen szelete. A barna szemszínnel monokróm (harmonikus), a kék és zöld színekkel komplementer (vibráló) hatást eredményeznek, így még jobban ki tudják emelni egymást.

Modell: Nagy Viktória, smink: Molnár Nóri, haj: Szegedi Zoltán, fotó: Jámbor Zsófia

Most pedig lássunk néhány sminkdizájnt a naplemente árnyalatok alkalmazásával:

  1. A szemek füstös kiemelése elegánsan egzotikus kisugárzást kölcsönös viselőjének. Érdemes ilyenkor a szájon visszafogott árnyalatot használni.
  2. Az egész arc egyenletesen megmunkált kiemelése bronzolókkal és highlighterekkel kifinomultságot tükröz. A monokróm árnyalatokkal történő szem- és az ajakkifestés egyformán finom legyen.
  3. A burgundi, terrakotta, rozsdavörös rúzsszínek az ajkakon akkor hatnak igazán letisztultnak, ha a szemeket pőrén hagyott hatásúra festjük.

Modell: Géci Nóra, smink: Pápai Lívia, haj: Dézs Szuzi, fotó: Jámbor Zsófia