Így tuningold fel a bőröd egy forró nyár után

2018. szeptember 27.
A nap méregtelenítő hatását mi sem igazolja jobban, mint az, hogy a nyár végére felhalmozódnak arcunkon a mitesszerek és aknék. Pórusaink a meleg hatására nyitottabbak, a faggyú és verejtéktermelésünk sokkal intenzívebben működik, ezáltal a testünkben felhalmozódó toxikus anyagok könnyebben távozhatnak ilyenkor. – Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója mutat néhány trükköt, mely segítségével egyszerűbben átvészelhetjük az évszakváltást.

Modell: Betti – Visage Model Management, smink: Varga Tímea Ágnes – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A helyes ápolással egyrészről szabadulási útvonalat biztosítunk a tisztuláshoz, másrészről pótolhatjuk a kiürült tartalékokat akár vitaminokban, akár ásványi anyagokban, akár a víz tekintetében.  A megfelelő életviteli szokások a legnagyobb jelzőszervünkön, a bőrünkön mutatják meg először jótékony hatásukat.

A nyári folyadékvesztés által bekövetkező vízhiány rugalmatlanságot és kényelmetlen feszesség érzetet okoz. Ahogy a barnult hatás elkopik arcunkról, egy kifakult, erőtlen bőrrel találkozunk. Az évszakváltást ezért érdemes kozmetikusnál indítani egy alapos tisztítással és mélyhidratálással. De aki hosszú távra tervez, és fontos számára a kellemes bőrérzet, annak elengedhetetlen a napi, személyre szabott arcápolási rutin.


Modell: Betti – Visage Model Management, smink: Varga Tímea Ágnes – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Íme néhány tipp, amiket otthon is alkalmazhatunk:

  • Kávézaccból készítsünk peelinget, amivel a megvastagodott és elhalt hámsejteket el tudjuk távolítani.
  • Fontos, hogy egy (35 C foknál nem melegebb) fürdő után radírozzunk és ügyeljünk, hogy ne dörzsöljük túl a bőrünket. A koffein remek a vérkeringés fokozására.
  • Használjunk gyógyvizeket az arclemosáshoz. A Salvus vízpéldául nagyon jótékony hatással bír zsíros illetve vegyes bőrtípusokra.
  • Heti rendszerességgel használjunk szőlős illetve aszú tartalmú pakolásokat, vagy arcmaszkokat. Ezek tele vannak antioxidánssal és az erek rugalmasságát is fokozzák. Érdemes nyugalmi helyzetben legalább 10 percet erre szánni.
  • A hideg beálltával elkerülhetetlen hidratálót és alapozót is váltanunk. A hyaluronban és vitaminokban gazdagabb krémek intenzívebben hatnak a regenerálásban és a vízpótlásban is.
  • Sokan nem tudják, de a zöldben történő aktivitás a bőrünk is vitalizálja. Smink nélkül egy 10 perces séta a közeli parkban megszívlelendő rutin.

Modell: Pomázy Zsanett, smink: Pomázy Adrienn, haj: Haj Kata, fotó: Jámbor Zsófia