Szérumot minden hajnak télen!

2018. november 22. |

A hajszérumok piaca az egyik legdinamikusabban növekvő terület a hajápolás berkein belül, ahol izgalmas formulák, textúrák és okos versenyzők sora versenyez a száraz, élettelen hajvégek problémájával küzdő felhasználók kegyeiért. Lássuk, hogy a téli, viszontagságos időjárásban miért is különösen szerencsés védőpajzs a hajnak.

Becca Tarter – Unsplash

A hajápolás kifejezetten izgalmas terep, ahol az újdonságok terén már szemrebbenés nélkül köszöntünk olyan, korábban extrém jelzőt érdemlő innovációkat vagy extrém állagokat, mint hajápoló tejek, olajak, habok, maszkok, fejbőrradírok, ampullák.

A szilikon bázisú szérumok ebben a sorban szinte nagy öregnek számítanak, mégis óriási a kereslet irántuk. A szakmai felmérések szerint egyre nagyobb az igény rá, ráadásul nem csak női oldalról. A már férfiak által is nagy számban használt termékből vannak folyékony, géles állagú és sűrűbb verziók, de egy biztos, hogy a személyre szabottság már alapkövetelmény a hajvégápoló géniusszal szemben.

Tincsfenomén

A piaci elemzések többsége ugyanarra jut, a szérum ereje nem csak abban áll, hogy világszerte milliók szálkás, sprőd haját regulázza meg, selymesíti és vonja be fénnyel – legyen szó göndör vagy egyenes hajról -, hanem abban is, hogy rengeteg extra jó tulajdonsággal tudják a gyártók felturbózni. Gondoljuk csak bele, hiszen még csak ki sem kell mosni a hajunkból, így a hajat bevonva védőrétegként szolgálhat az az időjárási viszontagságok és a városi szennyeződések ellen. Ezzel egy tulajdonképpen nem kevesebbet tesz, mint hogy kivédi a hajszálak további száradását. Az egyik legnépszerűbb vonása az ápoló szérumoknak, hogy kondicionál, de a sima olajokkal szemben, nem nehezíti el a hajszálakat. Kontrollálja a durva, hajszálakat, kezelésbe veszi a töredezett végeket, és táplál.

A kínálati paletta óriási, éppen ezért kulcsfontosságú megtalálni a mi személyiségünkhöz, hajtípusunkhoz és -problémáinkhoz illeszkedőt. Ezek a sokoldalú, okos 21. századi hajszérumok ugyanis tényleg precízen és személyre szabottan „dolgozhatnak” a hajunkon nap közben. A puhaság, lágyság, élettel teli ragyogás adó készítmények ugyanis millió más dologra is választ adhatnak: illeszkedhetnek a vegán életmódunkhoz, védhetik a tűző napon a tincseinket, vagy egész nap aktívan építheti, regenerálhatják roncsolt hajszálainkat.

Alapvetően két típus közül választhatunk: a már említett, ápolást adó és a styling és készítmények. A folyamatos hajszárító- és/vagy hajegyenesítő használat igénybe veszi a hajat, hosszú távon roncsolja is. A formázásban sokszoros előnyt adó segítőtársunk lehet egy styling hajszérum, amely kivédi az elektromos hajformázók jelentette kockázatokat, káros hatásokat. Fontos, hogy már előtte felvigyük a hajra, így biztosítva a hajszálak hővédelmét, és párhuzamos táplálását.

A szérumok termékplatformján rengeteg gyártó tömörül, így a nagy klasszikus, nemzetközi hajápolás brandek, apró, bio manufaktúrák, online értékesítésben hívő gyártók egyaránt. Mindez egészséges versenyhelyzetet generál, ami nekünk fogyasztóknak innovatív gyártási technológiát, jobb minőséget, a különböző hajtípusoknak más-más, jobb és egyre izgalmasabb alapanyagokat ígérő tendenciákban köszön vissza. Van köztük ceramidos, UVA & UVB védelmet adó, a még mindig szupernépszerű argán, sőt, amaránt olaj alapú, vagy éppen extra illatot is biztosító is.

A szérum nagyhatalmak közt a TMR piacelemző cég riportjában a L’Oréal, P&G, Unilever, Wella és az Avon is ott sorakoznak a befutók között, de magas számban jelennek meg újdonságok izgalmas márkák is.

3 téli kedvencünk!

 

Vegán argánolaj-szérum, Maria Nila True Soft, 7800 Ft

Helyreállító és hővédelmet adó szérum, Schwarzkopf BC Repair Rescue Nutri Shield, 5269 Ft

Mély regeneráló bio szérum növényi keratinnal, Erboristica Trico Bio, 3150 Ft

 

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Zöld körmök karácsonyra: a legsikkesebb választás karácsonyfa köröm

Zöld körmök karácsonyra: a legsikkesebb választás