Szérumot minden hajnak télen!

2018. november 22.
A hajszérumok piaca az egyik legdinamikusabban növekvő terület a hajápolás berkein belül, ahol izgalmas formulák, textúrák és okos versenyzők sora versenyez a száraz, élettelen hajvégek problémájával küzdő felhasználók kegyeiért. Lássuk, hogy a téli, viszontagságos időjárásban miért is különösen szerencsés védőpajzs a hajnak.

Becca Tarter – Unsplash

A hajápolás kifejezetten izgalmas terep, ahol az újdonságok terén már szemrebbenés nélkül köszöntünk olyan, korábban extrém jelzőt érdemlő innovációkat vagy extrém állagokat, mint hajápoló tejek, olajak, habok, maszkok, fejbőrradírok, ampullák.

A szilikon bázisú szérumok ebben a sorban szinte nagy öregnek számítanak, mégis óriási a kereslet irántuk. A szakmai felmérések szerint egyre nagyobb az igény rá, ráadásul nem csak női oldalról. A már férfiak által is nagy számban használt termékből vannak folyékony, géles állagú és sűrűbb verziók, de egy biztos, hogy a személyre szabottság már alapkövetelmény a hajvégápoló géniusszal szemben.

Tincsfenomén

A piaci elemzések többsége ugyanarra jut, a szérum ereje nem csak abban áll, hogy világszerte milliók szálkás, sprőd haját regulázza meg, selymesíti és vonja be fénnyel – legyen szó göndör vagy egyenes hajról -, hanem abban is, hogy rengeteg extra jó tulajdonsággal tudják a gyártók felturbózni. Gondoljuk csak bele, hiszen még csak ki sem kell mosni a hajunkból, így a hajat bevonva védőrétegként szolgálhat az az időjárási viszontagságok és a városi szennyeződések ellen. Ezzel egy tulajdonképpen nem kevesebbet tesz, mint hogy kivédi a hajszálak további száradását. Az egyik legnépszerűbb vonása az ápoló szérumoknak, hogy kondicionál, de a sima olajokkal szemben, nem nehezíti el a hajszálakat. Kontrollálja a durva, hajszálakat, kezelésbe veszi a töredezett végeket, és táplál.

A kínálati paletta óriási, éppen ezért kulcsfontosságú megtalálni a mi személyiségünkhöz, hajtípusunkhoz és -problémáinkhoz illeszkedőt. Ezek a sokoldalú, okos 21. századi hajszérumok ugyanis tényleg precízen és személyre szabottan „dolgozhatnak” a hajunkon nap közben. A puhaság, lágyság, élettel teli ragyogás adó készítmények ugyanis millió más dologra is választ adhatnak: illeszkedhetnek a vegán életmódunkhoz, védhetik a tűző napon a tincseinket, vagy egész nap aktívan építheti, regenerálhatják roncsolt hajszálainkat.

Alapvetően két típus közül választhatunk: a már említett, ápolást adó és a styling és készítmények. A folyamatos hajszárító- és/vagy hajegyenesítő használat igénybe veszi a hajat, hosszú távon roncsolja is. A formázásban sokszoros előnyt adó segítőtársunk lehet egy styling hajszérum, amely kivédi az elektromos hajformázók jelentette kockázatokat, káros hatásokat. Fontos, hogy már előtte felvigyük a hajra, így biztosítva a hajszálak hővédelmét, és párhuzamos táplálását.

A szérumok termékplatformján rengeteg gyártó tömörül, így a nagy klasszikus, nemzetközi hajápolás brandek, apró, bio manufaktúrák, online értékesítésben hívő gyártók egyaránt. Mindez egészséges versenyhelyzetet generál, ami nekünk fogyasztóknak innovatív gyártási technológiát, jobb minőséget, a különböző hajtípusoknak más-más, jobb és egyre izgalmasabb alapanyagokat ígérő tendenciákban köszön vissza. Van köztük ceramidos, UVA & UVB védelmet adó, a még mindig szupernépszerű argán, sőt, amaránt olaj alapú, vagy éppen extra illatot is biztosító is.

A szérum nagyhatalmak közt a TMR piacelemző cég riportjában a L’Oréal, P&G, Unilever, Wella és az Avon is ott sorakoznak a befutók között, de magas számban jelennek meg újdonságok izgalmas márkák is.

3 téli kedvencünk!

 

Vegán argánolaj-szérum, Maria Nila True Soft, 7800 Ft

Helyreállító és hővédelmet adó szérum, Schwarzkopf BC Repair Rescue Nutri Shield, 5269 Ft

Mély regeneráló bio szérum növényi keratinnal, Erboristica Trico Bio, 3150 Ft