Új szépségblog indul a Marieclaire.hu-n

2019. február 05.
Természetgyógyász, keleti mozgás- és masszázs terapeuta, joalis terapeuta, biodinamikus craniosacralis terapeuta, ayurvédikus terapeuta és kozmetikus. Egy egész csokornyi szakértői cím, és varázslatos személyiség áll legújabb szépségszakértőnk, Varga Erika neve mögött, akinek sorozata kéthetente kedden jelentkezik majd friss, ropogós és okos beauty anyagokkal a Marieclaire.hu oldalán. Varga Erikával készült bemutatkozó interjúnkat olvashatjátok!


Mutattuk már be speciális kezeléseidet is a lapban, de szakértő megszólalóként is találkozhattak már veled az olvasók. Az tisztán látszik, hogy nagyon sokoldalú szerepkörrel bírsz szépségfronton. Hogyan mutatnád be magad és a filozófiádat egy-két mondatban?

Folytonos útkereső és újító vagyok, nehezen viselem a kereteket, állandóan tovább gondolom a dolgokat. Szeretem integrálni a különböző ismereteimet, úgy érzem, ez visz el a mélyebb megismeréshez, ami számomra létszükséglet. Ez nem mindig jó, mert így nehezen tudok igazán csak egy dologra fókuszálni, elmélyedni benne.

Miért éppen ezt a szakmát választottad?

Úgy érzem a nagyon korán elvesztett nagymamám vezetett erre a pályára, gyermekkoromban ő mondogatta mindig, hogy én vagyok az ő kis kozmetikusa, amikor élvezettel kinyomogattam az arcán a mitesszereit. Akkoriban falun nem tudott máshogy megszabadulni tőlük. Beteljesedett előrevetítés volt.

Mik a kedvenc alapanyagaid a „beauty” területről?

Kedvenceim sorát a molekuláris hidrogénnel dúsított víz nyitja. Mióta először megtapasztaltam a hatékonyságát, azóta nálam első helyen áll. A hidegen sajtolt olajok – külső-belső használatra egyaránt- a leghatékonyabb szövethidratálók. A növények esszenciái ősidők óta segítik hozzá az emberi testet a szépséghez és egészséghez. És vannak a „modernnek”, a testünkből folyamatosan eltűnő hyaluronsav, melynek hatékony pótlása nagyon fontos bőrünk szépségében. A sokrétű peptidek nemrég törtek be a szépségiparba, és óriási potenciál rejlik bennük.

Van jövője szerinted a szépségiparban a természetességnek, amit képviselsz?

Szerintem igen, egyre inkább előtérbe kerül a természetességre való igény és törekvés. Világunk felgyorsult és mesterségessé vált, tele van „szerekkel” (pl. gyógyszer, élelmiszer), és kívánjuk, egyre inkább vágyjuk a tiszta, test azonos, könnyen befogadható anyagokat. Szükségünk van az én időre, a lelassulásra, szeretnénk visszakapni minél többet önmagunkból.

Azért bevállalnál valaha valamelyen szépészeti beavatkozást?

Komolyabb szépészeti beavatkozást, csak akkor vállalnék, ha valamilyen balesetből vagy betegségből adódóan olyan elváltozás lenne a testemen, ami gátlásokat alakítana ki bennem. Mára megtanultam többé-kevésbé elfogadni önmagam. Nem vagyok híve a mai erőltetett fiatalodási mániának, de szeretem azokat az innovatív újításokat, melyek non-invazív módon segítik a prevenciót vagy rekreációt.

Van kedvenc ikonod beauty téren?

Nagyon szeretem és csodálattal nézem Audrey Hepburnt, aki mert önmaga lenni, mindezt egy életen át. Természetes bája és látszólagos törékenysége idős korában is vonzóvá és példaképpé tette.

Milyen praktikákat hoztál otthonról?

Szépészeti praktikákat nem, de nagyon szerencsés géneket hoztam otthonról. Ennek és a rendszeres sportnak köszönhetően sokáig nem szorultam különösebb bőrápolásra, a testem tudta a dolgát. Ma már több figyelmet fordítok magamra. Sajnos az idő múlik és az a bizonyos vasfog időnként belénk akad.

A mai túlkínálatban mi az pár legfontosabb dolog, amit a nők tehetnek a szépségükért rövid és hosszú távon?

Eddigi életem tapasztalatából a legfontosabb szépítőnek a lelki békét, azaz a tudatosan és örömmel megélt nőiességet tartom. A megfelelő mennyiségű és minőségű vízivásra és gyógyfürdőzésre esküszöm, fanatikus híve vagyok mindkettőnek. A helyes táplálkozás szintén alapvető, mert szépítő vitaminokat és ásványi anyagokat, antioxidánsokat biztosít nekünk. A rendszeres test- és arcmasszázsnak úgy kellene jelen lennie életünkben, mint a reggeli fogmosásnak. És végül az okos hatóanyagokat is szeretem, mert segítenek helyrehozni a létrejött elváltozásokat.

Volt olyan szépség terén bevetett korábbi próbálkozás, amit ma már biztosan nem vállalnál be?

Persze, sajnos van nekem is volt ilyen szépségbakim. Mindig is napimádó voltam, rengeteget napoztam, ami nem tett jót a bőrömnek, foltossá vált. De szerencsére időben felismertem a hibát és mindent elkövettem, hogy kijavítsam. Mivel testünk egy nagy átváltozó művész, meghálálta a gondos törődést és mára nyoma sincs a barna elváltozásoknak.

Milyen témákra, hangvételre számíthatunk tőled?

Széles érdeklődési körrel rendelkezem, sokat olvasok a szakmámmal kapcsolatban, vagyis imádom az új dolgokat, miközben szívesen járok kiállításokra, bemutatókra is. Ezekből lefölözve az aktuális tudásom, ismereteim legjavát hozom majd nektek. Az biztos, hogy szeretnék tanácsokat, tapasztalatokat megosztani veletek, az olvasókkal, olyan trükköket és információkat átadni, amivel megkönnyíthetem a mindennapi szépségápolást. Rengeteg információ ér bennünket szinte már percenként, nehéz tisztán látni, ezért fontos, hogy legyen valaki, aki szűri ezeket és lefordítja hétköznapi, érthető nyelvre.

Ha szeretnél Erika munkásságáról többet megtudni, kattints IDE!