Ceruza, krém vagy zselé? Szemöldökformázás mesterfokon

2019. február 08.
A szép formájú szemöldök strukturálja az arcot és ragyogással tölti meg a tekintetet. A csipesz legtöbbször nem elég, de ma már szerencsére a szemöldökformázók egész arzenálja áll a rendelkezésünkre.

Hiába szedjük tökéletes formára a szemöldökünket, ha a műveletet nem fejezzük be a megfelelő ecsetvonásokkal, írja egyik cikkében a francia Marie Claire magazin. Lássuk, melyek azok a termékek, amelyeknek a segítségével tökéletes szemöldökünk lesz.

Ceruza, a bestseller

Bár egyre több és több termék jelenik meg a szemsminkek területén, a szemöldökformázók legegyszerűbbje és legnagyszerűbbje még mindig a ceruza. Ennek oka egyszerű: könnyen használható, és könnyen le is lehet mosni. A szakértők azt ajánlják, hogy a tökéletes végeredmény érdekében a ceruza után használjunk átlátszó fixáló zselét: az egyik megrajzolja, a másik megfegyelmezi a szálakat, és egész napra szép formát biztosít.

Zselé, por, pomádé: a többi szemöldökformázó

A fixáló zselé, akár természetes, akár színezett, leginkább a ceruza kiegészítője lehet. Önmagában egyedül csak olyan szemöldökön használhatjuk, amelyik eleve, természettől adódóan szépen formázott. A szemöldökport akkor használjuk, ha természetes hatást akarunk elérni, de számítsunk rá, hogy nem igazán tartós. A pomádénak is krémszerű textúrája van, és hosszú, akár 24 órás tartást is képes biztosítani.

Természetes vagy szofisztikált – minden hatáshoz a megfelelő terméket

A “jó” szemöldökformázó akkor tud valóban jó lenni, ha tudjuk, milyen hatást szeretnénk elérni. A legnagyobb különbség a termékek között egyrészt a textúrájukban van, másrészt a felvitel technikájában. Ha természetes hatást szeretnénk elérni, inkább a por állagú termékek körében keresgéljünk, bár azoknak a felvitele kicsit nehezebb. Ha viszont kifinomultabb eredményre vágyunk, akkor szavazzunk a ceruzára. A ceruzavonalat el is satírozhatjuk, ha túl határozottnak érezzük, így egyszerűbb a felvitel és természetesebb az eredmény.

Fotók: Imaxtree