Taroltak a bobok és a klasszikus sminkek a 91. Oscar-gálán

2019. február 25.
Az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiájának éves díjátadóján minden a filmekről, a ruhákról, na és persze a sminkekről, valamint a frizurákról szól. Mi most utóbbi kettőre fókuszálva mutatjuk be a tegnapi Oscar-gála legnépszerűbb megoldásait.

A 91. Oscar-gála díjazottjain túl mi sorra vettük kedvenc frizuramegoldásainkat, illetve a legfinomabb, legszebb sminkeket. A démoni vörös rúzsok, drámai sminkek helyett idén a hangsúly a klasszikus make-upon volt, a nude sminkek mellett természetesen akadtak, akik az örök kedvenc, füstös szemfestésre szavaztak, és szofisztikált, de kevésbé szofisztikált cicaszemek (Ashley Graham, Kacey Musgraves) is visszaköszöntek a vörös szőnyegről.

Összességében a szofisztikált hatás kapott főszerepet, frizurák terén pedig a rengeteg bob mellett akadt egy-két látványos, bonyolult alkalmi hajviselet is – köztük ki másé, mint Lady Gagáé.

Emilia Clarke
A színésznő nagy favoritunk, szőkén és barnán is, ezúttal ismét barna tincseit precíz, jól fésült bob frizurába fésülte. Smink téren pedig egy tavaszias megoldásra szavazott: üde, tökéletes alapozás, vékony, fekete tusvonal, bazsarózsás ajkak és finom, rózsaszín arcpír formájában.

Charlize Theron
Az Oscaron debütáló barna bob kategóriában találjuk a dél-afrikai színésznőt is, méghozzá egy egészen sötét árnyalattal. Az oldalt elválasztott, szintén egyenes hajához minimál sminkre szavazott: szempillaspirál, enyhe narancsos pirosító, és egy karakteres piros-narancs neon rúzs segítségével.

Brie Larson
A színésznő a lazaság egészen magas fokát valósította meg a smink-haj kettősében az Oscar-gálán. A strand frizura hatást adó, természetes hullámokkal tarkított bobjához egy matt, föld színű utcai sminkkel tette fel a pontot. Merész, de nekünk tetszik. Hagyta, hogy az ezüst ruhája és make-up, frizura kettőse kontrasztot teremtsen.

Irina Shayk
A párja, Bradley Cooper oldalán megjelenő szupermodell barna bobját nem a gála kedvéért vágatta, de tökéletesen belepasszolt az idei trendbe. Az elegáns frizurához fényes, friss sminket viselt, kifejezetten visszafogott, világos színárnyalatokkal.

Az est sminkje és frizurája

Lady Gaga

Az extrém haj kategóriában Lady Gaga a befutónk, egy pazar, dús alkalmi konttyal, amely egy kortárs Audrey Hepburn frizura remake-nek tűnt leginkább. Nem véletlen a választás, hiszen a nyakában függő kultikus, 128 karátos, sárga Tiffany gyémántnyakláncot Audrey Hepburn viselte utoljára nyilvánosan.

Jennifer Lopez
JLO az idei Oscar vörös szőnyegére egyik nagy kedvencét hozta el sminkek terén, természetesen ismét tökéletesen kivitelezve. Az énekesnő egy bronzos, barnás, erősebb sminkre szavazott. Ezt a szemhangsúlyos, smokey eye sminket, nude ajkakkal gyakran viseli az énekesnő.

Fotók: Profimédia – Red Dot