Szemöldökdúsítás mesterfokon

2019. március 14.
Arcunk egyik legfontosabb karakterjegye a szemöldökünk, vallja Páll Adrienn, a Newschool of Makeup vezető sminkese. Most azt is elárulja, hogyan hozhatjuk a legjobb formába.

A nagy sminktörténeti korszakok tökéletesen tükrözik, hogy a nők mekkora szerepet tulajdonítottak mindig is a szépségük kifejezésekor a szemöldöküknek. Az elmúlt években a divat diktálta tendenciák és a beauty szemlélet ugyan hatással voltak egymásra, de igazából két irányba rendeződtek.

Modell: González Tatyána, smink: Szabó-Takács Ágnes, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Ha a szezon trendjeit megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy a pőrén hagyott, dús, magasan ívelt szemöldökök aratnak. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy nem mindenki születik ilyennel. Arról nem is beszélve, hogy ez a vastag, buja stílus, nem is mindenkinek áll jól. Például életkori tényező is, hogy milyen szemöldökdizájn a legelőnyösebb nekünk.

Modell: Pallos Annamária, smink: Weisz Anett, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A szemöldökünk kialakítása erősen meg tudja változtatni arcunk karakterét, attól függően, hogy milyen formájú, milyen vastagságú, illetve mennyire erősen van átszínezve. Ezért érdemes egyszer egy szakember segítségét kérni, hogy személyre szabottan, mindenféle fortélyt bevetve alakítsa ki a legmegfelelőbb dizájnt. Aztán már csak a kijelölt termékek szükségesek a neszesszerünkbe, hogy otthon is gondozhassuk a formát!

Modell: Ohnmacht Aliz, smink: Tarnócay Mercédesz, ruha: Lendra, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Addig is a megígért, 4 szemöldök dúsító tipp otthonra:

  1. A szemöldökszálaiddal megegyező színű, matt szemhéjpúderrel egészítsd ki a kopottabb területeket egy vékony élű, harántnyesett ecset segítségével. Ez a festés természetes és puha hatást eredményez.
  2. Használj színezett szemöldök-spirált, ha dús, de rendezetlen a szálnövésed. Ezzel a termékkel át is tudod színezni a szálakat, ha a hajad színéhez szeretnél közelíteni.
  3. Amennyiben olajos a bőröd, az úgynevezett szemöldök zselék használata tud tartós hatást eredményezni. Ezek víz- és dörzsállóak, kell hozzájuk egy jó, vékony gerincű ecset.
  4. Amennyiben ügyesebb a kezed és szoktál applikátoros tust használni, érdemes kipróbálnod a filc típusú szemöldök festéket. Ezzel akár szálakat tudsz rajzolni a ritkább részekhez.

Modell: Paulovicz Petra, smink: Varga Tímea – NSM Senior Team, styling: HoF – Home of Fashion, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia