A BB krémek világsikerének titka

2019. március 22.
A BB krémek hármas ígéretet teljesítenek: egységesítik, korrigálják és ragyogóvá teszik a bőrt.

A BB krémek a 2010-es évek elején jelentek meg Európában, és néhány év alatt a szépségápolás megkerülhetetlen, sőt nélkülözhetetlen szereplőivé váltak.

Hívhatjuk őket a szépségápolás svájci bicskájának is, hiszen egyszerre hidratálnak, korrektorként működnek, fokozzák a bőr ragyogását és védik a bőrfelszínt. Az első BB krémek valójában az ötvenes években jelentek meg Németországban, később pedig Dél-Koreában robbantak be, és ott kezdték meg világhódító útjukat. Talán sokak számára közismert tény, hogy a koreai nők a világ legnagyobb szépségtermék-fogyasztói, és nagyjából mindannyian a porcelánbőr elérését célozzák meg. 1990 után kezdték el használni ezt a sokoldalú terméket, hogy elfedjék bizonyos szépészeti bevatkozások – például a lézeres hámlasztás – nyomait az arcukon. A 3 az 1-ben koncepció később rengeteg más termékben is visszaköszönt, de a BB volt az első, amelyik ápoló és sminktermék is volt egyszerre, és ezzel érvényes alternatívája lett a sokak által nem kedvelt alapozónak, ami egyesek szerint túlságosan fed.

Korrektor, hidratáló és egységesítő

A BB krémek formuláját úgy alkották meg, hogy egyszerűbbé tegye a sűrű mindennapokat, mert egy lépésben a szépségrutin – legalább – három lépcsőjét egyesíti. Ha ezt használjuk, nincs szükség külön szérumra, hidratáló krémre, alapozóra és korrektorra mielőtt a végső púderrel lezárnánk a sminkelést.
A BB krémek forradalmasítják a szépségápolás és a sminkelés napi rutinját: használhatjuk a nappali krémünk helyett, miközben tökéletes sminkalap is egyben.

A legjobb fedéssel rendelkező BB krémek használatával nincs szükség alapozóra sem. Eltünteti a bőrhibákat, egységesíti a bőrfelszínt, csökkenti a pirosságot, és a bőrtípusnak megfelelően javítja az apró bőrhibákat. Erősen hidratál, és egységesíti a bőrszínt is.

BB krém minden bőrtípusra

Bár a BB krémeket eleinte elsősorban a normál vagy vegyes bőrű nőknek ajánlották, később a gyártók alkalmazkodtak a kihívásokhoz, és ma már célzottan problémás bőrre is vannak BB krémek. Létezik száraz és zsíros bőrre való krém is, több árnyalatban, mindenfajta bőrtípusra.

Vannak BB krémek, amelyek még ennél is messzebb mennek, és a problémakezelési listájukra felvették az öregedésgátlást, az UVB-UVA sugárzás elleni védelmet (SP0F 25) és a blur hatást is – ez utóbbi azt jelenti, hogy elmosódnak a bőrfelszín tökéletlenségei, és a bőr tökéletesnek tűnik.

Ha kicsit nagyobb bőrhibát kell elfednünk, akkor tehetünk arra pontra egy kicsit többet a krémből, mintha korrektor lenne. Ha csak finom, könnyű fedést szeretnénk, vékony rétegben vigyük fel, ha pedig sminkalapnak használjuk, azt is megtehetjük, és közben örvendezhetünk bőrápoló és -védő tulajdonságainak.

BB-bestsellerek

A legnépszerűbb termékek között találjuk az Erborian BB-krémjét, amelyik először a koreaiakat hódította meg, hogy aztán az európai piacon is elfoglalja méltó helyét. A szegmens piacvezetője a Garnier, de ott van a La Roche-Posay, a Vichy… sok márka és sok BB krém minden bőrtípusra és minden pénztárcához.

Forrás: Marie Claire France Fotó: Profimédia – Red Dot