Organikus babakollekcióval erősít a L’Occitane anyák napja alkalmából

2019. március 25.
A francia márka must have termékei között mindig dobogósok a shea vajas szépítők, nem véletlenül. A szupergyengéd összetevőből most egy komplett baba termékcsaládot is felállított a L’Occitane.
organikus shea vaj

Zseniális hidratáló képességgel bír – karité vaj Afrikából

Az idei anyák napjára (Magyarországon május első vasárnapján ünnepeljük, a franciák viszont az utolsón) készülve piacra dobott Shea Baby vonalat a hírek szerint különösen nagy odafigyeléssel és szeretettel állította össze a márka. Mivel a cél itt a legkisebbek érzékeny bőrének ápolása, és hidratálása, ezért extra gyengéd, finom textúrával érkezik a kollekció. Azért a mennyei illat és a márkától megszokott finom, kedves csomagolás sem marad el, de nagyon meggyőző a természetes alapanyagok háttere is. A piciknek szánt termékek ugyanis egytől egyig Burkina Fasó-i női közösségek által, kézzel előállított organikus shea vajat tartalmaznak, garantálva a termékek – masszázsbalzsam, testápoló tej, illatosított víz, sampon és tusfürdő – tisztaságát.

Mitől olyan extra ez a shea vaj?

Attól, hogy nagyon magas telítetlen zsírsav-, valamint omega-6 és omega-9 tartalma van, ami pedig a bőr hidratáló képességét erősíti nem is akárhogyan. Magas lipidtartalmának köszönhetően puhítja és táplálja a bőrt, valamint fokozza annak ellenálló-képességét.

A márka és a shea vaj története egyébként egészen az 1980-as évekre nyúlik vissza, amikor márkánk alapítója, Olivier Baussan először találkozott ezzel a csodatévő összetevővel Burkina Fasó-i utazása során. Ott a karitéfa szentnek minősül és „az élet fájaként” emlegetik. Olivier úgy döntött, hogy változtat eredeti utazási tervein és találkozik azokkal az asszonyokkal, akik a „nők aranyaként” emlegetett vajat állították elő – egy spontán döntés, amely mind a L’Occitane, mind a Burkina Fasó-i asszonyok számára új lehetőségeket nyitott.

Fotó: Getty Images, L’Occitane