Green beauty: DIY kímélő zabpehelylisztes arclemosó ekcémás bőrre is

2019. március 20.
Ezen a héten szépségbloggerünk, Peonilla egy olyan egyszerűen elkészíthető, szupergyengéd arclemosót mutat be nektek, ami minden bőrtípusra tökéletes, sőt még ekcémára is bevethető.


A zabpehely nagy kedvencem, ha természetes összetevőkről van szó, ugyanis elképesztően jó hatással van a bőrre a tejszerű krém, ami víz hatására képződik belőle – ezt persze zabtejnek is hívhatjuk. Nagyon gyengéd, mégis alaposan tisztít és puhává, egészségtől ragyogóvá teszi az arcbőrt. Ezért egyébként az ázsiai nők is előszeretettel használják: nem egy Youtube-videót láttam, ahol az ezzel való arclemosást ajánlgatják. Ráadásul fillérekbe kerül és sokáig eláll.

Nézzük a receptet!

Hozzávalók:

• 1 ek zabpehelyliszt
• 1 kk méz (organikus, nyers vagy manuka a legjobb)
• pici víz

Elkészítés:

Egy kis tálkába kanalazd bele a mézet és a zabpehelylisztet, önts hozzá egy kis vizet, és keverd jól el az egészet. (Annyi vizet adj hozzá, hogy ne túl folyós, inkább pépes állagot kapj.) És kész. Nem volt nagyon bonyolult, igaz?

Így használd:

Mindig frissen készítsd el az arclemosó keveréket, az a legtutibb. Hűtőben is tárolhatod 1-2 napot, de ha nem szeretnél még ennyit sem pepecselni, akkor külön-külön is moshatsz arcot csak mézzel, vagy csak zabpehelyliszttel.

Ha kicsit több időd van, maszkként is használhatod a keveréket. Vagy – ahogy az előbb írtam – külön a mézet vagy a zabpehelylisztet. Minimális vízzel elkeverve felkened, 20 perc pihenés és arcmosás. A végeredmény: egészségtől ragyogó bőr.

Ha tovább szeretnéd olvasni a cikket, kattints Peonilla oldalára!

A Peonillával készült interjúnkat ITT olvashatod.

Fotó: Unspalsh