Expressz krémterápia célirányosan

2019. március 11.
Szeretnél gondosan táplált és belülről kipárnázott bőrrel várni a tavaszt? Különböző bőrállapotok és a legfontosabb célok szerint felosztva mutatjuk meg korábbi Marie Claire szépségmellékletünkből merítve, hogyan lehet a bőrünket minél hamarabb csúcsformába hozni.


A tavasz a természet újjászületését hozza, mi pedig azt kívánjuk, hogy bárcsak a bőrünkkel is valami hasonló történne… de magától sajnos nem történik. Viszont a fénysebességgel fejlődő tudomány legfrissebb eredményei már ott lapulnak a krémes tégelyek mélyén ugrásra készen, és csak arra várnak, hogy bizonyíthassák a hatékonyságukat. Egy expressz krémterápia még bőven belefér az időnkbe, mielőtt kitör a nyár. Ha pedig gyorsan tudunk tenni valamit bőrünk érdekében, miért is tétováznánk?

Egészséges ragyogás

Ez az az ideális állapot, amelyben a bőr egyenletes, feszes és rózsás, vagyis majd kicsattan. Ha a tükörben ennek épp ellenkezőjét tapasztaljuk – arcunk nyúzott, bőrünk fáradt, fakó, szürkés árnyalatú – feltétlenül vessük be a kozmetikumok új generációjának reménységét, a boostert. Olyan krémekről, szérumokról és maszkokról van szó, amelyek felrázzák bőrünket Csipkerózsika álmából, serkentik az életfunkcióit és helyreállítják az egyensúlyát.

A Paula’s Choice Resist Hyaluronic Acid Booster hialuronsavban gazdag formulája sebtiben feltölti a bőrt, simítja az apró ráncokat, hosszú távon pedig erősíti a bőr vízmegtartó képességét, így az üdébb, tömörebb lesz. Pár csepp belőle bármilyen hidratáló krém vagy szérum hatását fokozza (20 ml 16 800 Ft).

A La Prairie villámgyors újdonsága, az Anti-Aging Rapid Response Booster célirányosan kifejlesztett rendszere segítségével már két hét használat után eltűnnek a finom vonalak és ráncok s a bőr látványosan fiatalabbnak tűnik. A világosító hatású növényi kivonatok visszaadják a bőr korábbi ragyogását (50 ml 78 600 Ft).

Ha azonnal tündökölni szeretnénk, SOS megoldást jelentenek a ragyogás fokozó maszkok! A Guinot Dynamisant Anti-Fatigue maszkja, amely rögvest kisimítja a bőrt és eltünteti a fáradtság jeleit, frissebb, üdébb bőrképet eredményez (50 ml 10 400 Ft).
A Garnier fátyolmaszkja mindössze 15 perc alatt egy hétre elegendő szérumot juttat a bőrbe, mely újra telt, energetizált és ragyogó lesz (1 db 749 Ft).

Ragyogás fokozó optikai trükk a csillogás! Az apró csillámrészecskék úgy szórják a fényt ezerfelé, hogy végeredményben a bőr simábbnak, egyenletesebbnek hat. Ezt a hatást kétféle módon is elérhetjük: kipróbálhatunk egy eleve finoman csillogó arcápolót, mint például a By Terry Cellularose Brightening CC Lumi Serum (30 ml 22 700 Ft) vagy keverhetünk arcfényt a hidratáló krémünkhöz, például Lush Légy Fiatal Fényvisszaverő Bőrszínezőt (20 ml 4490 Ft).

(Meg)nyugtató megoldások

Ha bőrünk húzódik, feszül vagy irritált, esetleg gyulladásos tünetektől szenved, a lehető leghamarabb nyugtatásra szorul, mivel a bőrirritáció hatása sokkal ártalmasabb, mint azt elsőre gondolnánk!
A gyulladt bőr nem csak viszket vagy piros, de természetes védőrétege megsérül, ezáltal kevésbé képes a regenerálódásra. A háttérben meghúzódó gyulladás ugyanis intenzíven termeli a szabad gyököket, amelyek a bőr sejtjeit károsítják, felgyorsítva az öregedési folyamatokat, a ráncok elmélyülését.
Zsíros bőr esetén a gyulladás elérheti az idegvégződéseket is, melyek hamis riadóval a hormonokat a faggyútermelés fokozására ösztönzik. Ennek következményeként tág pórusok, mitesszerek, pattanások alakulnak ki. A bőr egyensúlyának mielőbbi helyreállításával egy esetleges allergia kialakulásának is elejét vehetjük.

A tavaszi hónapokban a probléma forrása lehet akár egy elhúzódó tavaszi bőrgyulladás, amely a bőrt hirtelen ért erős UV sugárzást hatására alakul ki és bőrpírt, feszülést, viszketést, csalánkiütéseket okozhat. Ez esetben gyógyszertári arckrémet érdemes választani, mint amilyen a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 ápoló, nyugtató balzsam. (40 ml 2299 Ft)

Ha csak enyhébb tünetek utalnak az irritációra, viszont ezek hosszan fennállnak, érdemes átállni az organikus bőrápolásra például Adrienne Feller hűsítő, csitító Aromazen Aminea arcolajára.( 15 ml 13 320 Ft) A hagyományos krém állagot kedvelőknek a professzionális Image Skincare Ormedic balancing bio-peptid krémje hozhat enyhülést, mely bio összetétellel állítja vissza a stresszes bőr egyensúlyát. (50 ml 21 200 Ft)

Akár gyorssegélyként, akár kúraszerűen használható a Clarins Gentle Care Bőrregeneráló koncentrátuma, mely helyreállítja a bőr komfortérzetét és csökkenti a kipirosodást. Bőrnyugtató összetétele több mint 90%-ban tartalmaz növényi kivonatokat. (30 ml 15 500 Ft)

Visszanyert fiatalság

Szaporodó barázdák, elszíneződések, a bőr feszességének csökkenése csalhatatlanul jelzi az idő múlását. Ám van, ami még ezeknél is szembetűnőbben árulkodik arról, hányadán is állunk az öregedéssel, ez pedig az arc megereszkedő kontúrja. A bőr rugalmasságvesztése az orcák és az áll kontúrvonalában jelentkezik a legszívbemarkolóbban. A negyvenedik életévet követően a kollagén mennyiségének csökkenése lendületet vesz, amiért elsősorban az ösztrogén hormonszint esése okolható, de hozzájárulhatnak genetikai tényezők, az intenzív napfürdők és a nikotin is. A változó korral bőrproblémák jelentkezésével kell számolnunk, mint a bőr megereszkedése, a bőrszárazság vagy éppen a zsíros, pattanásos bőr, a fakó arcszín és a pigmentfoltok keletkezése. Ezek hátterében az ösztrogénszint csökkenése, a sejtek életfunkcióinak lelassulása, a bőr védelmi mechanizmusainak gyengülése áll. A kozmetikai ipar új vívmányai éppen oda hatnak, ahonnan a probléma ered.

A L’Oreal Paris Revitalift Filler ránctalanító, feltöltő nappali arckréme magas koncentrációjú vízmegkötő hialuronsavat tartalmaz a tömörebb bőr és a ráncok feltöltése érdekében. Fibroxyl tartalma segíti a bőr teltségének és kontúrjának helyreállítását. (50ml 4 999 Ft)

A kimondottan az érett bőr számára kifejlesztett Vichy Neovadiol Nuit komplex anti-aging hatás mellett akár 2,7 Co fokkal csökkentheti az arcbőr hőmérsékletét a maximális komfortérzet érdekében. Eperuline és koffein tartalma javítja az arcbőr komfortérzetét és csökkenti a kipirosodást és az arc forróságérzetét. (50 ml 9 499 Ft)

Az öregedés különféle jeleinek kezelésére a Moringa tartalmú Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme használatával a bőr fiatalosabbá, rugalmasabbá válik, visszanyeri életerejét, és egészségesen ragyog. (50ml 31 900 Ft)

Az alaposan megtisztított bőrbe a krém hatékonyabban és mélyebben tud felszívódni. A Braun Face Spa arctisztító forgófejes eszköz 2 fokozatban forgó és rezgő kerek keféje precízen eltávolít minden szennyeződést a bőrről. A bőr mikrokeringése felélénkül, a rezgő mozgás, mint egy mini arcmasszázs frissíti, üdébbé és tónusosabbá teszi az arcbőrt. (22 990 Ft)

The Body Shop görgős masszírozó stimulálja a kulcspontokat az arcon, nyakon és dekoltázson, hogy a hatékony formulák még alaposabban beszívódhassanak. Javítja a bőr vérkeringését és tónusát, fokozza a rugalmasságát. (6990 Ft)

A Nu Skin Galvanic Spa újgenerációs készülékkel professzionális kozmetikai kezelésben részesíthetjük a bőrünket. A bőr pillanatnyi ellenállásának megfelelően automatikusan beállított galvánáram segítségével az ampullák tartalma a bőrbe mélyen felszívódik. A néhány percig tartó kezeléstől teltebb, simább, rugalmasabb tapintású bőrt remélhetünk. (készülék: 96 000 Ft)

Szerző: Fodor-Kassai Mónika

Fotó: Unsplash