Profi hajszelídítő tippek késésben lévőknek

2019. április 04.
Az óraátállítás miatt hajlamosak vagyunk elaludni és a reggeli rohanásban nincs idő a hajunkkal vesződni. Hetekig is eltarthat, mire megszokjuk az új időszámítást. Néhány hajszelídítő trükkel értékes időt nyerhetünk reggelente.


„Az elalvásálló frizura titka, hogy vizes hajjal tilos lefeküdni. Ez a legfontosabb, mert ellenkező esetben reggelre garantált az össze-vissza álló frizura. Legjobb, ha az esti hajmosás után beszárítjuk a frizurát, és megvárjuk, míg teljesen kihűl, csak azután bújunk ágyba. Egy kis odafigyeléssel kifogástalan megjelenést és tíz perc szundit is nyerhetünk”– mondta Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

Aki hajlamos elaludni a haját az válasszon könnyen kezelhető, egyszerű vágási stílusú frizurát. Ilyen lehet a félhosszú előre hosszabbodó, illetve hosszú haj esetén a lefelé hosszabbodó frizura. Ezeket kevésbé teszi tönkre egy forgolódós éjszaka, de ha mégis, könnyebb rendbe tenni reggelente.

Segítség, elfeküdtem a hajam!

A táskában mindig legyen egy fésű, néhány hullámcsat, hajgumi és valamilyen hajwax vagy hajolaj. Ezek segítségével bármilyen problémát megoldhatunk, így akkor sem kell aggódni, ha reggel nincs elég idő a rendbe tenni a rakoncátlankodó frizurát.

A rövid haj formázása általában nem igényel sok időt, ezért egy kis nedvesítéssel és újraformázással csodát lehet tenni 2-3 perc alatt is. Akinek erre sincs a nagy rohanásban ideje, annak a hajwax használata javasolt, amivel pillanatok alatt megregulázhatja a rakoncátlan tincseket.

Hosszú haj esetén, ha úgy elaludtuk a hajunkat, hogy a fésülködés nem segít, megoldást jelenthet egy hajgumi vagy krokodil csat használata. Tökéletes megoldás egy gyors fonás, ami elegáns megjelenéshez is megfelelő viselet.

Vasaló, hajsütő tilos!

Bármennyire elfeküdtük is a frizuránkat, nem szabad hajvasalóval, vagy hajsütő vassal erőszakosan nekiesni, mert könnyen károsodhatnak a hajszálak, főleg a reggeli kapkodásban.

„Inkább törődjünk bele, hogy aznap kevésbé lesz tökéletes a frizuránk, mint hogy hónapokra tönkretegyük a hajunkat. Hajsütő helyett inkább egy kis nedvesítés után hajszárítóval és kefével formázzuk újra a frizurát, így a hajunk is sokkal jobban jár” – figyelmeztet a szakember.

Fotó: Unsplash