Három életmentő tipp az elrontott frizurákhoz

2019. április 01.
Biztos ismerős a helyzet, amikor gondosan kiválasztott minta fotóval érkezünk a fodrászhoz, de végül az adott frizura valahogy mégsem úgy néz ki rajtunk, ahogyan a kedvenc hollywoodi hírességünkön. Egy sztárfodrász tippjei következnek hasonló helyzetre.

Sokszor a fodrászszékben még észre sem vesszük, hogy a Miranda Kerren istenien mutató frizura messze nem azt a hatást kelti rajtunk.

Órákkal a fodrászat elhagyása után a precízen beállított tincsek már a saját, zabolátlan útjukat járják, és mi szembesülünk a keserves igazsággal, az elképzelt frizura egyáltalán nem úgy fest rajtunk, ahogyan azt mi szerettük volna. Nevezhetjük simán elrontott frizurának. Persze simán lehet, hogy az elképzeléseink köszönőviszonyban sem voltak a valósággal (vagyis a mi hajunk ne alkalmas a frizurához), ahogyan az is lehet, hogy csak a fodrásszal beszéltünk el egymás mellett.

Barney Martin a vezető hajstylist azt javasolja, hogy ne pánikoljunk. Szerinte még a legjobb frizurának is idő kell, még igazán beáll. Mielőtt tárcsázzuk újra a fodrászunkat az „elrontott hajunk” miatt, vagy akár egy másikat, adjunk egy kis időt a hajunknak. Lehet, hogy egy hajmosás, és egy otthoni szárítás egyenesbe hozza a dolgokat…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Johnny? Barney? Barney? Johnny? #seperatedatbirth #johnnydeppforever #barneymforever 😭🤣😆😂

Barney Martin Hair (@barney_martin_hair) által megosztott bejegyzés, Jan 8., 2019, időpont: 10:07 (PST időzóna szerint)

 

Ha mindez nem működik, és a hajunk valóban borzasztó formában van, Barney Martin három utat lát járhatónak.

1. Zabolázd meg a tincseidet

„Ha elégedetlen a vágással, az első dolog, hogy próbáld magad stylingolni – mondja Barney Martin. – Ugyanis 10-ből 9 alkalommal, amikor új hajat vágatunk, elfelejtjük, hogy ilyenkor egy teljesen formázási menetre van szükségünk.” A YouTube-oktatóvideó között rengeteg hasznos tipp van a különböző fazonok beállítására, ne sajnáljuk az időt a megfelelő videók megtalálására.

2. Válasszunk célirányosan hajformázó-eszközöket

Lehet, hogy a korábbiak ehhez a frizurához már nem megfelelőek. „Fektess be mindenképp néhány jó kefébe, a megfelelő formázóeszközök és a hajformázó termékek iszonyú fontosak.” – állítja a szakértő. Egy melegítős hajformázó, egy szuper hidratáló hajkrém, és máris könnyebb megregulázni a tincseket, és beállítani a frizurát.

3. Vissza a bűncselekmény helyszínére

A legtöbben soha nem mernénk kedvenc fodrászunknak bevallani, hogy elégedetlenek vagyunk a munkájával, pedig sokkal biztonságosabb választás, mint egy ismeretlen, új szakemberhez menni. „Menj vissza, és magyarázd el, pontosan mit is nem szeretsz a frizurádban – tanácsolja a hajstylist, hozzátéve, hogy ez nem bántó egy szakember számára. – Lehet, hogy tanácsokkal lát el, hogyan is kezeld az új frizurát, de még jobb, ha a helyszínen jelzed a kételyeidet, vagy kérdezel az új hajad formázási trükkjeire.”

Forrás: Marie Claire Australia