Így göndörítsd a hajad hajvasalóval

2019. március 26.
Ha göndör vagy hullámos tincseket akarunk, tegyük félre a hajcsavarókat és a sütővasat – a hajvasalónk tökéletesen meg fogja oldani a feladatot. Elmagyarázzuk, hogyan.

 

Tudtad, hogy ha a hajvasalónak nem túl szélesek a lapjai, és egy kicsit is ügyesek vagyunk, akkor csodálatos göndör vagy hullámos fürtöket lehet varázsolni vele? Az a lényeg, hogy a hajunk elég hosszú legyen, annyira, hogy a vasalót 360 fokban végig lehessen forgatni benne.

A művelet előtt védjük a hajunkat

Kezdésként fontos, hogy a hajunkra fújjunk hővédő spray-t. Ezzel megvédjük a forró hajvasaló ártalmaitól, és a roncsolódástól, de azt is elérjük, hogy a kialakítandó hullámok tartósabbak legyenek akkor is, ha vékony szálú a hajunk.

Körülbelül 2 cm vastag tincsekkel dolgozzunk. Helyezzük a hajvasalót a tincs tövéhez, és tekerjük körbe rajta a tincset teljesen, azaz 360 fokban. Ezután húzzuk a vasalót lassan lefelé, úgy, hogy a tincs továbbra is körbe legyen tekeredve rajta. Közben figyeljünk rá, hogy végig szorítsuk össze a vasalót, ne engedjük el a hajat.

Ezt csináljuk meg az egész hajunkon, az összes tincsen – hátul középen lesz a legnehezebb. Ne felejtsük ki a tarkónkat sem: a legjobb, ha az alsó tincsekkel kezdjük a műveletet, és közben a felsőket egy nagy csattal vagy csipesszel rögzítjük.

A profik trükkje természetes hullámokhoz

Ha az egész hajunkkal megvagyunk, akkor hagyjuk kihűlni a tincseket. Ezután következik a fésülés. Ha természetes hatást akarunk elérni, akkor használjuk egyszerűen az ujjainkat. Ha fésűt vagy hajkefét használunk, akkor kicsit tupíros hatást fog kelteni a frizura – persze aki épp ezt akarja elérni, tegye nyugodtan. Mostanság azonban sokkal aktuálisabbak a természetes hullámok. Hogy tartós legyen a végeredmény, nyugodtan fújhatunk egy kis lakkot a hullámainkra, és kész is vagyunk.

Fotó: Getty Images
Forrás