Top 7 szépségszabály a tavaszi napsütéshez

2019. április 16.
Minden tavasszal újra előkerül a napozás témaköre, amelyet tényleg nem lehet eleget hangsúlyozni. Összeszedtük a napvédelem legfontosabb szabályait, hogy kicsit ezzel is felfrissítsük a tavalyi napsütéses évszakok óta esetleg megkopott tudásunkat!


1.
Nem ciki az 50 faktor. Menj biztosra, ha több órát vagy napon, és használj erős védelmet biztosító, 30 vagy akár 50 faktoros naptejet, főleg nyáron.

2. Olyan krémet, alapozót válassz az irodai munkához is, amiben van napvédelem. A 15 és 30 faktor is több a semminél, pláne, ha sokat várakozol buszmegállókban. Hosszútávon is meg fogja hálálni az arcbőröd!

3. Minimum 2 óránként kend újra a ruhával nem fedett részeket, ha több időt vagy napon.

4. Ha a hosszú tél után az első meleg napsugarak hatására napozni támad kedved, legyél alapos a napvédelemmel kapcsolatban. Ne hagyd ki a nyakadat, lábadat, a homlokodat se. Arra is figyelj, hogy az anyajegyeknél vastagabb rétegben vidd fel a krémet.

5. Fontosak a kiegészítők is, a naptej mellett védekezz kalappal vagy egy menő baseballsapkával az erősebb napsugarak ellen.

6. Sminktermékekben is egyre nagyobb a választék az SPF-termékek között. Színezett ajakápoló, pirosítók, rúzsok között is van napvédelemmel ellátott termék, mielőtt leemeled a polcról, érdemes ezt is figyelembe venned.

7. Megfelelő folyadékfogyasztás a bőrünk szempontjából is kiemelt a tavaszi-nyári szezonban. 3-4 liter vizet fogyasztani, de ha antioxidánsokban és vitaminokban gazdag italt fogyasztunk, akkor azzal a napsugarak károsító hatását csökkenthetjük.

Fotó: Unsplash