3 vállalható és 3 vállalhatatlanul extrém smink a MET-gáláról

2019. május 08.
A napokban lezajlott MET gálán a „camp” témája köré öltöző sztároknál, azaz stylistjaiknál sok esetben úgy tűnik, elgurult a labda. Impozáns, sokkoló, extrém és old-hollywodi glamourt hozó outfitek és sminkek sokasága díszítette a vörös szőnyeget. Mutatunk egy vegyes körképet belőlük.

Susan Sontag Notes On Camp című esszéje adta meg alapot az idei dress code-hoz a MET-gálán, feloldva ezzel szinte minden gátlást a hírességek ruha- és sminkválasztási rutinjában. Az extravagáns jelző bágyadt, és szinte semmitmondó a vörös szőnyegen idén felvonuló hírességek outfitjei és make-upjai esetében. Meghökkentő vonalvezetésű, a Pantone-skálát ától-zéig lefedő, és extrém részletekkel bíró ruhaalkotások és sminkek vonultatták fel a bennük, alattuk rejlő sztárokat a kamerák kereszttüzében.

Vállalható extravagancia

Kim Kardashian

Az Aquamen glamour verzióját hozta, szinte álomszerű jelenség volt, egyike a „visszafogottabb” hírességeknek ezen az estén. Olyan volt Mugler ruhájában, mint aki egyenesen a kristályhabokból bukkan fel, domborulatokban, selyemfényben gazdagon. Jason Momoát megszégyenítő szépségén egyet csavart a pazar smink is, bronzos, rézben játszó árnyalatokkal, hangsúlyos kontúrral, gigantikus szempillákkal.

Cardi B

Thom Browne estélyi ruhájában egy egész pulykafarmnyi területet foglalt el Cardi B, mélyvörös színben, toll-cunamival kísérve tökéletesen extrém kategória, de a smink már vállalhatóbb egy elegáns, estélyi alkalmon is. Bár egyszerre szem- és szájhangsúlyos, meseszép. Kifogástalan alapozás, extrán eltúlzott cicásítás, és démoni vörös ajkak adják az alapját – a legyező méretű műszempillát persze tanácsos elhagynunk.

Kendall Jenner

Legjobb szándékunk ellenére sem sikerült kihagynunk a Kardashian-klán egyik-másik tagját. A szolidabb, nude kategóriában induló, vagy azt legalább csak karcoló híresség nem sok volt, azok közül pedig Kendall sminkje volt a legkedvesebb a szívünknek. Klasszikus, leheletfinomnak tűnő alapozás, a makulátlan, légies alaphoz pedig nagyon könnyed, lágy színek. Barack színű ajakápoló, kontúr nélkül, a szempillák tövében pedig egészen enyhe kihúzás. A pikantériát itt a ravasz, homlokra csavart tincs adja, és a tincses műszempillák – amelyet mi persze elhagyhatunk.

Kaleidoszkópba oltott rokokó szerelemgyerekei

Lady Gaga

Lady Gaga tett róla, hogy a ruhájával minden leg-leg válogatásban ott legyen, de a sminkes körképekből sem maradhat ki, természetesen a vállalhatatlan kategóriát erősítve. A Marc Jacobs Beauty tett ki magáért, hogy Lady Gaga sminkje bevonuljon a szépségtörténelembe, olyannyira, hogy az énekesnő szemének egészségéért, látásáért is aggódtunk. Alsó-felső szemhéján gyakorlatilag szinte minden megtalálható volt, amit ez a dekorációs terület kínál: szemhéjpúder, ceruza, tus, tollak, műszempilla, kristály, aranyhaj. Egy karácsonyfa sem álmodhatna többről. Az ajakrúzst viszont érdemes ellesnünk, az egyik legszebb pink volt a gálán.

Lupita Nyong’o

A színésznő sminkje hibátlan volt, mestermű a maga kategóriájában. Szakértők szerint az ihletet a drag queen sminkstílus adta, egy biztos, Lupita make-upja abban is ötcsillagos. Cut crease, csillámorgia, bordós ajaklakk adta az alapot, amely mellett a szivárványszínű fodrok, és az arany hajfésűkkel gazdagon megszórt mikrofon frizura szinte eltörpült. Látványos smink, amelyet inkább színpadra vagy gyakorló MET gála látogatóknak ajánlunk.

Celine Dion
Minden tiszteletünk az énekesnőé, a csodás hangjáé, és persze a minimum „bomba formájáé”. Smink téren szerintünk most sajnos nagyon mellényúltak a sminkesével, vagyis nagyon mögé. Egészen a kilencvenes évek elején tomboló sminkes vészkorszakig, ahonnan sikerült a pandasminket előszedniük. Az alul-felül bőségesen felvitt narancs szemhéjporon a szemzugban, és szemhéj ívén elhelyezett aranyfény sem segített. Az alatta alapot képező smokey eye viszont meseszép, és önmagában tökéletes választás lenne.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Getty Images